Home / SPORT / Košarka / Za tri mjeseca u Podgorici doživio sam nevjerovatne emocije

Za tri mjeseca u Podgorici doživio sam nevjerovatne emocije

Ovih 85 dana, koliko je nosio dres Budućnost Volija, za Džastina Dolmana bili su teški. Amerikanac je morao da potvrdi reputaciju velike zvijezde, nekada najboljeg igrača Evrokupa. I dokaže daje period teških povreda iza njega.

Strpljivo je, sa stručnim štabom, tražio i ,brusio. Ukupno nastupio u pet ligaških i sedam plej-of utakmica. I zablistao u prva dva finalna meča u Beogradu, sa 13 i deset poena. U Podgorici je stigla povreda, zbog koje nije odigrao veći dio trećeg, skoro cijeli četvrti finalni duel… Dolman je ipak imao snage da, u posljednjem meču u crnogorskom šampionu, odigra pet minuta i 40 sekundi.

“Za mene je ovo bio savršen oproštaj. Tačno je, moj ugovor je istekao jer je bio potpisan samo za ABA ligu i Evrokup. Za ovih skoro tri mjeseca, doživio sam nevjerovatne emocije u plejofu, tako da sam ponosan što sam bio dio ove priče. Srećan sam i zbog momaka u timu i zbog sebe”, rekao je Doulman.

Njegova povreda nije ozbiljnog karaktera. Ipak, iz stručnog štaba Budućnost Volija stigla je informacija da niko ,,normalan ne bi preuzeo tu ličnu odgovornost i odlučio da zaigra.. Dolman je to uradio za podgorički tim.

“Dijelom je razlog to što sam se trudio da uvijek budem profesionalac do kraja. Drugi razlog je to što sam ovdje osjetio nešto zaista posebno. Grupu ljudi kojima je mnogo stalo da ostvare zajedno uspjeh. Kada to vidite i kada ste među takvim ljudima, vrlo je lako da poželite da budete dio toga. I želite da date sve od sebe. To je jedna od najljepših i najvrednijih stvari koju možete da dobijete od košarke. To vrijedi skoro koliko i ovaj trofej, a meni je jedan od najvećih uspjeha u karijeri”, rekao je Amerikanac.

Dolmana će u finišu sezone tražiti izvjesno veliki i bogati evropski klubovi. U Podgorici je imao vremena da se oporavi, dostigne takmičarsku formu, ostavi težak period neizvjesnosti iza sebe.

“Ne želim još da razmišljam o novom klubu. Ono što mi je sada u glavi je da nekoliko dana još ostanem u Podgorici, proslavim i budem sa ljudima iz kluba koje sada doživljavam kao prijatelje. Zaslužili smo svi malo opuštanja. Budućnost Voli je za mene bila pravi izbor u januaru, iako je i tada bilo nekih možda logičnijih izbora za klub. Mnogo sam dobio u ova tri mjeseca i nadam se da sam uspio da klubu uzvratim, makar dijelom, istom mjerom”, kazao je Dolman.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *