Bojanić: Institucionalna prednost znači da je došlo do zloupotrebe državnih sredstava - Volim Podgoricu

Bojanić: Institucionalna prednost znači da je došlo do zloupotrebe državnih sredstava

Kandidat većeg dijela opozicije za predsjednika Crne Gore Mladen Bojanić je komentarišući zaključke međunarodne misije za posmatranje izbora u kojima se navodi da je kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović imao institucionalnu prednost, kazao da to znači da je došlo do zloupotrebe državnih sredstava.

U preliminarnim zaključcima međunarodne misije za posmatranje izbora juče je rečeno da su predsjednički izbori 15. aprila u Crnoj Gori protekli poštujući fundamentalne slobode, iako je Đukanović, imao institucionalnu prednost, a međunarodni posmatrači su na nekoliko biračkih mjesta prijavili indikacije kupovine glasova i koršićenja spiskova u svrhu praćenja koji birači su glasali.

Bojanić je na pres konferncij kazao da je ponosan na rezlutat koji je ostvario, te da ne osjeća nikakvu gorčinu ili žal i da su svi glasovi koje je dobio čisti, dati bez prisile ili ucjene.

Bojanić je rekao da je tokom kampanje bio iskren sa biračima i da nije obećavao ništa što ne može da ispuni.

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović osvojio je na predsjedničkim izborima 53,9 odsto glasova, dok je Bojanić osvojio 33,4 odsto.

Bojanić je rekao da je Đukanović nekoliko dana prije izbora prijetio medijima i civilnom sektoru.

“I taj čovjek sada kaže da pruža ruku. Nevjerovatno licemjerstvo”, kazao je Bojanić.

On je rekao da se nada da će opozicija iz ovoga izvući pouku i nastaviti borbu i da želi da joj pomogne, ali ne osnivanjem partije.

Bojanić je kazao da se lideri opozicionih partija nisu obraćali javnosti jer ih je on to zamolio.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com