Dileri u pritvoru - Volim Podgoricu

Dileri u pritvoru

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor uhapšenima u policijskoj akciji „Pismo”, osumnjičenim za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Ova akcija je sprovođena u dužem vremenskom periodu u toku 2017. i u prvom dijelu 2018. godine u odnosu na više lica za koja se sumnja da su se bavila uličnom prodajom opojnih droga na području Bara. U realizaciji akcije policijski službenici su izvršili pretrese na pet lokacija i tom prilikom lišili slobode četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Odsjeka, CB Bar i SGP su, 12.4.2018. godine su realizujući akciju „Pismo” izvršili pretrese na pet lokaciji i lišili slobode Barane V.L. (21), Đ.D. (30), N.G. (19) i M.K. (24), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
– Prilikom pretresa stana koji koristi V.L. policijski službenici su pronašli i oduzeli PVC kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 6,1 gram, koju je ovo lice kada su došli policijski službenici odbacilo kroz prozor stana. Daljim pretresom je pronađena još jedna PVC kesica biljne materije tamozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 4,3 grama, 260 eura za koje se sumnja da su stečeni prodajom opojnih droga i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Pretresom stana koji koristi M.K. policijski službenici su pronašli i oduzeli dvije PVC kesice biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, količine 8,6 grama i jednu cigaretu tzv. džoint u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana mase 0,7 grama. Policijski službenici su prilikom pretresa stana koji koristi N.G. pronašli i oduzeli pet pištoljskih metaka i dva puščana metka – saopšteno je iz policije.

Ova lica su, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu u toku 2017. godine i u prvom dijelu 2018. godine na području Opštine Bar većem broju lica prodavali opojne droge marihuana, kokain, amfetamin i MDMA. Prilikom preduzimanja policijskih mjera i radnji na ovom predmetu u navedenom vremenskom periodu u 22 navrata su izvršene zaplene opojnih droga kod krajnjih kupaca i to: 135,35 grama marihuane, 98,950 grama amfetamina, 20,752 MDMA, 2,44 grama kokaina. U jednom slučaju droga je zaplijenjena od strane službenika Uprave carina Crne Gore.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com