Nema više dnevnica za poslanike iz Podgorice - Volim Podgoricu

Nema više dnevnica za poslanike iz Podgorice

Sjutra ističe rok Skupštini Crne Gore da Državnoj revizorskoj instituciji dostavi izvještaj o realizaciji preporuka na finansijski izvještaj za 2016. koje su joj dali prije šest mjeseci.

Podsjetimo da je u izvještaju DRI na finansijski izvještaj parlamenta, koji su uradili dr Branislav Radulović i dr Milan Dabović, konstatovano da nije razduženo 239 putnih naloga za koje je isplaćena akontacija od 120.785 eura.

Isplatu putnih naloga ispituje Tužilaštvo po prijavi Skupštine od 9. januara prošle godine, kada se posumnjalo da neko ispisuje lažne putne naloge. Još se čeka odgovor šta je Tužilaštvo odlučilo u ovom slučaju.

Da li je i u kojoj mjeri parlament poštovao preporuke DRI znaće se sjutra, ali je Administrativni odbor već saopštio da je postupio po preporuci.

“Administrativni odbor je usvojio Odluku o ostvarivanju prava na dnevnice za dolazak poslanika sa prebivalištem van Podgorice na skupštinska zasijedanja u Podgorici. Time je realizovana preporuka broj 9 DRI iz Konačnog izvještaja o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja Skupštine Crne Gore za 2016”, objavili su iz Odbora.

Iz ovog skupštinskog tijela Pobjedi su objasnili da to znači da neće biti dnevnica za poslanike sa prebivalištem u Podgorici za zasjedanja koja se održavaju u ovom gradu.

Državni revizori su, podsjetimo, u izvještaju u oktobru prošle godine konstatovali da nije donesena interna procedura na nivou Skupštine kojom bi se jasno definisao sistem putnih naloga.

Rukovodilac ove revizije, senator dr Branislav Radulović, Pobjedi je juče kazao da će DRI uraditi kontrolnu reviziju, ali samo pod uslovom da Skupština na vrijeme dostavi izvještaj o realizovanim preporukama.

“Taj rok je ostavljen do 18. aprila ove godine”, kazao je Radulović.

Pobjedi su iz parlamenta krajem prošle godine saopštili da će realizovati sve preporuke DRI i da su već preduzeli određene radnje.

Ocijenili su tada da im je rok od šest mjeseci sasvim dovoljan da ih realizuju.

Na tadašnje pitanje koliko je problematično da Skupština koja donosi zakone ne poštuje propise, odgovorili su da je adresa za taj odgovor bivše rukovodstvo Skupštine.

“Odgovornost će utvrditi nadležni organi koji vode postupak”, kazali su iz Skupštine odgovarajući na pitanje da li će biti postavljeno pitanje odgovornosti za one koji su kršili zakone.

Podsjetimo da su predsjednici parlamenta u 2016. bili Ranko Krivokapić do 19. maja, Darko Pajović od 2. juna do 7. novembra i Ivan Brajović od 24. novembra i dalje.

Pravo raspolaganja novcem iz budžeta imala su lica ovlašćena za punovažno potpisivanje za odobravanje sada pokojni Siniša Stanković, za ovjeravanje Vjera Prelević, za podizanje gotovine Tamara Čađenović.

Pobjeda

1 komentar

  1. fapturbo review Hello! I just want to make a large thumbs up for the fantastic info you’ve here on this post. I’ll be returning to your site to get more detailed soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com