PODGORIČANI REVOLTIRANI: Kazne zbog parkiranja oko Gradskog stadiona - Volim Podgoricu

PODGORIČANI REVOLTIRANI: Kazne zbog parkiranja oko Gradskog stadiona

Građani Podgorice i dalje negoduju zbog postupanja Komunalne policije, koja je juče, kao i prethodnih dana i sedmica, kažnjavala sve vozače koji su svoja vozila ostavili na potezu od Gradskog stadiona do Crkve Svetog Đorđa ispod Gorice u Ulici 19. decembra.

Vozači koji nijesu bili parkirani na označenim zoniranim” parking mjestima su kažnjeni zbog nepropisnog parkiranja.

Mnogi vozači su godinama ostavljali automobile na ulici ili zelenim površinama, koje su zbog nesavjesnih vozača pretvorene u zemljane površine.

Prema riječima jednog od vozača, kojeg je dočekalo neprijatno iznenađenje ispod brisača automobila, postupak Komunalne policije nije korektan.

Od 365 dana u godini ovdje ostavim auto skoro 300 dana i nikad nije bilo problema godinama unazad. Mogli su makar da nas upozore, jer ovo je nekako bilo iznenada. Poštujem sve saobraćajne propise i kazne me zbog nečega što sam radio godinama, a nikom nismo smetali”, kazao je Andrija P.

Na ovom potezu, prema Gorici, nalazi se i vatrogasni put”, koji je često zakrčen i neprohodan za vozila Službe zaštite.

Službenici Komunalne policije su kažnjavali i vozače koji su bili parkirani van kolovoza, na površinama koje se smatraju zelenim površinama”, ali koje su, kako kažu kažnjeni vozači, sve samo ne zelene.

“Parkirao sam se u neko blato i jedva sam od blata izašao iz vozila, a kad sam se vratio dočekala me je kazna za nepropisno parkiranje. Nije mi ovo prvi put, već ko zna koji put, ali baš zato što sam mislio da ovo nije nepropisno parkiranje, niti parkiranje na zelenim površinama, kojih očito nema na ovom mjestu”, kazao je jedan od vozača.

Osim toga, Komunalna policija gotovo svakodnevno piše kazne i sa istočne strane Gradskog stadiona, gdje uz zid vozači ostavljaju vozila, iako se preko puta nalazi veliki parking, koji nikad nije popunjen.

Veliki broj kazni svakodnevno se napiše i na drugom dijelu Ulice 19. decembar, sa južne strane Gradskog stadiona, gdje vozači ostavljaju vozila na kolovozu i na taj način zatvaraju biciklističku stazu, koja je označena horizontalnom signalizacijom, ali i ugrožavaju bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Na ovom potezu postoji vertikalna signalizacija, dok je horizontalna već odavno izblijedila.

Iz Komunalne policije nam nijesu odgovarali na dostavljena pitanja koliko je kazni napisano u prethodnom periodu u ovom dijelu grada.

Iz Parking servisa su ranije kazali da građani imaju dovoljno mjesta za parkiranje u ovom dijelu grada, te da parking prostor iza istočne tribine Gradskog stadiona nikad nije potpuno popunjen i da na nedostatak mjesta ne mogu da se žale.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com