Postavljena krovna konstrukcija na Gradskom pozorištu - Volim Podgoricu

Postavljena krovna konstrukcija na Gradskom pozorištu

Čelična konstrukcija na krovu Gradskog pozorišta je postavljena i trenutno se vrši njeno pričvršćivanje i spajanje profila. Uporedo se radi na razvođenju instalacija hidrotehnike, termotehnike, jake i slabe struje, kao i malterisanju zidova i ugradnji bravarije.

Za uređenje i opremanje enterijera biće raspisani tenderi za odabir najpovoljnijih izvođača. Takođe, biće raspisan i posebni tender za scensku tehniku. Radovi na teku po planu, a očekuje se da sve biti gotovo do novembra ove godine.

Na neto površini od 3.560 kvadratnih metara predviđene su podzemne etaže, prizemlje i tri sprata. U objektu će biti dvije scene glavna će imati ukupno 250 mjesta, od čega 198 u parteru, sa dva mjesta za osobe sa invaliditetom i 53 na galeriji. Mala scena, sa 146 mjesta biće smještena u podrumskoj etaži i raspolagaće sa 132 mjesta u parteru i 16 na galeriji.

Buduća zgrada gradskog pozorišta imati sve sadržaje koji su neophodni za rad savremenog teatra, a radovi na izgradnji teku planiranom dinamikom.

Vrijednost radova na izgradnji Gradskog pozorišta iznosi 3.905.450 eura, bez scenske tehnike i opreme, koje će biti predmet posebnog tendera, čija je priprema u toku. Ukupna vrijednost radova će iznositi oko šest miliona eura, a sredstva za izgradnju i opremanje obezbijeđena  su u budžetu Glavnog grada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com