,,Bio ljubomoran jer je izlazila u grad”: Vrijeđao me, prijetio mi je i psovao me, govorio mi je da sam k**** - Volim Podgoricu

,,Bio ljubomoran jer je izlazila u grad”: Vrijeđao me, prijetio mi je i psovao me, govorio mi je da sam k****

Nikšićanka Monika Jovanović (23), osumnjičena za pomaganje u pokušaju ubistva službenika ZIKS-a Miloja Pekovića, psihički je zdrava osoba utvrdili su vještaci neuropsihijatar Stanko Milić, psihijatar Željko Golubović i psiholog Branka Stepanović Ilić. 

Peković je ranjen krajem marta 2016. godine, kada su na njega navodno pucale nepoznate osobe dok se vozilom kretao od Zagoriča, ka Vezirovom mostu.

“Okrivljena Jovanović je osoba  prosječnih intelektualnih kapaciteta, ne pokazuje simptome i znake duševnog oboljenja ili druge teže duševne poremećaje. Radi se o duševo zdravoj osobi”, navodi se u nalazu neuropsihijatra u koji je CdM imao uvid.

Psihijatar Golubović je u svom nalazu naveo da okrivljena negira krivično djelo za koje se tereti, te da je on mišljenja da su sposobnosti ispitanice da shvati značaj svoga djela kao i mogućnost upravljanja svojim postupcima u vrijeme izvršenja krivičnog djela bile očuvane, a pod pretpostavkom da je počinila krivično djelo za koje se tereti.

Nikšićanka nije punila pištolj

Vještak forenzičke genetike isključio je ranije mogućnost da je okrivljena punila pištolj iz kog su 25. marta 2016. godine pokušali da ubiju Pekovića. Nije isključio mogućnost da je na čaurama okrivljena ostavila biološki trag.

Peković je ranije pred sudskim vijećem sudije Dragice Vuković kazao da je njegov posao najvjerovatniji motiv pokušaja njegovog ubistva, ali da ne zna ko bi mogao stajati iza toga. Optužena je istakla da je metke za pištolj dodirivala kada je sa đeverom Vladom Jovanovićem, Draganom Krulanovićem i još jednom djevojkom išla za Risan.

Nikšićanka je ranije tvrdila da joj je Krulanović rekao da u mjestu Dragalj zaustavi automobil i da mu je neki čovjek dodao kesu. Dodala je da je tada uzela kesu od njega, otvorila kutiju koja je bila unutra, i vidjela metke.

“Dala sam je đeveru koji je sjedio na zadnjem sjedištu vozila, a onda su je zakopali na jednom mjestu i pošli smo. Kad smo se vraćali zaustavila sam automobil da uzmu tu kesu, i pošli smo u Župu. Moguće da sam u kući Krulanovića još jednom dodirivala metke”, tvrdila je Jovanović.

Optužena je ranije istakla da je njen suprug Aleksandar Jovanović izdržavao zatvorsku kaznu u Spužu, do marta 2017. godine, te da su tada bili u lošim odnosima. Navela je da je on tada bio ljubomoran jer je ona, kako je rekla, izlazila u grad.

“Vrijeđao me, prijetio mi je i psovao me. Govorio mi je da sam k****. Pominjao je inspektora Željka Pekovića iz Nikšića i oštećenog. Kad bih blokirala njegov broj, slao mi je poruke ili me zvao govoreći da će početi da priča o Pekoviću, ako se ne javim”, tvrdila je okrivljena.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com