Đoković uz oscilacije, želju za pobjedom i nakon velike borbe savladao Ćorića - Volim Podgoricu

Đoković uz oscilacije, želju za pobjedom i nakon velike borbe savladao Ćorića

Novak Đoković je nagovijestio da se svjetlo na kraju tunela nazire – u najboljem meču u 2018. godini, srpski teniser je savladao talentovanog Hrvata Bornu Ćorića 7:6, 7:5 i plasirao se u treće kolo Mastersa u Monte Karlu.

Uz oscilacije u igri, ali i veliku želju da pobijedi, kada je u finišu drugog seta ispustio devet meč lopti, od čega sedam u jednom gemu na svoj servis, a onda u narednom napravio brejk za 6:5 i konačno prelomio meč.

Đoković je na momente pokazao i klasu kakvu je imao nekad, slomio neugodnog rivala i zakazao duel sa Dominikom Timom.

Đoković je u velikom stilu počeo meč, spasao brejk loptu u prvom gemu, a zatim oduzeo servis rivalu za vođstvo od 4:1.

Očito je da njegova igra nije konstantna, da ima problem da zadrži ritam koji želi, pa je suviše lako ispustio prednost, brojnim greškama i lošim kretanjem.

Do kraja prvog seta borio se da ostane u igri, a u 11. gemu izvukao se iz izgubljene situacije – bilo je 15:40, Ćorić imao zicer kod prve brejk lopte, nije ga iskoristio, pa je Đoković dobio i samopouzdanje da u taj-brejku dominira (7:2).

Drugi set je počeo sa tri brejka, Đoković je na servis rivala poveo 2:1, kao nekad odlično napadao servis rivala, proradio je i bekhend, a bilo je evidentno da srpski teniser želi da ostavi i posljednji atom snage za pobjedu.

Do kraja je Đoković samo jednom bio u problemu, kada je od 40:0 u šestom gemu na njegov servis Ćorić došao do izjednačenja, ali je brzo prebrodio krizu.

Kod rezultata 5:3 nije iskoristio dvije meč lopte, da bi u narednom viđena prava drama.

Đoković je stigao do 40:0, očekivala se egzekucija, ali je mladi Hrvat osvojio naredna četiri poena i ugrozio pobjedu.

Tek tada je krenuo spektakl. Đoković je imao još četiri meč lopte, ali Ćorić nije odustao, spasavao sve, a kada je dobio drugu šansu za brejk – iskoristio ju je za 5:5.

Ukupno, devet meč lopti Đoković nije uspio da pretvori u poen!

Njegova reakcija bila je iznenađujuća – u narednom gemu je ponovo oduzeo servis protivniku, poveo 6:5, a ovu šansu nije ispustio…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com