PIJAN PROŠAO KROZ CRVENO: Podgoričanin izazvao udes, u kojem je stradala jedna osoba - Volim Podgoricu

PIJAN PROŠAO KROZ CRVENO: Podgoričanin izazvao udes, u kojem je stradala jedna osoba

Apelacioni sud potvrdio je presudu Marku Vukčeviću, osuđenom na tri godine i šest mjeseci zatvora jer je pijan vozeći kola Doma zdravlja Podgorica, na raskrsnici prošao kroz crveno svjetlo, i izazvao udes u kome je nastradao pacijent Vukić Kićović (48) iz Kolašina.

Nesreća se dogodila 5.aprila 2015. godine, oko 9.40 časova, na raskrsnici Bulevara Džordža Vašingtona i Ljubljanske ulice u Podgorici, kada je Vukčević ne pridržavajući se saobraćajnih propisa i Zakona o bezbjednosti saobraćaja ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život više lica

Kako piše u presudi, Vukčević je upravljao specijalnim vozilom JZU Dom zdravlja Podgorica, pod dejstvom alkohola, u pijanom stanju, pri koncentraciji od 1,86 promila apsolutnog alkohola u krvi, ne pridržavajući se zabrane.

Usled propusta optuženog Vukčevića došlo je do sudara sa drugim vozilom, kojom prilikom je sada pok.Vukić Kićović, koji se nalazio u specijalnom vozilu JZU Dom zdravlja Podorica, zadobio osobito tešku tjelesnu povredu u vidu razorenja slezine, rascjepa pluća, jetre i lijevog bubrega i višestrukog preloma kostiju, od kojih povreda je u Kliničkom centru Crne Gore, nastupila smrt.

DAN

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com