REKORDNA SEZONA NA ŽABLJAKU: Ovo je bila najuspješnija zima u posljednjoj deceniji - Volim Podgoricu

REKORDNA SEZONA NA ŽABLJAKU: Ovo je bila najuspješnija zima u posljednjoj deceniji 

Na Skijalištu Savin kuk ispratili su najuspješniju zimu u posljednjoj deceniji, a kako su saopštili čelnici, imali su 118 skijaških dana, što je rekord posljednjih deset godina.

Takođe, u prilog ide i podatak da je prodato 13.000 ski pasova, pa iz skijališta na Žabljaku zadovoljno trljaju ruke.

Pripreme za ljeto su u toku, a skijalište će ponovo biti otvoreno najkasnije do sredine maja.

Direktor skijališta Milutin Tomić kaže za Radio Crne Gore da su uspješnoj zimskoj sezoni doprinijele i povoljne vremenske prilike.

“Tokom cijele sezone imali smo dovoljno snijega na skijalištu. Imali smo pet uspješno organizovanih takmičenja u alpskom skijanju a što se gostiju tiče bilo ih je sa svih strana svijeta. Ipak, najviše je bilo donaćih gostiju i iz zemalja regiona Srbije, Bosne i Hrvatske”, kazao je Tomić.

Cijene usluga za ljeto su na prošlogodišnjem nivou, pa će vožnja žičarom za panoramsko razgledanje planine biti sedam eura, a za djecu četiri.

Cijene ulaznice u avanturistički park su od pet do sedam eura zavisno od uzrasta posjetilaca.

Tomić ističe da, iako interesovanja za usluge skijališta ima od 1. maja, zbog velikog snijega očekuje se da će skijalište biti otvoreno sredinom narednog mjeseca.

“Iako već imamo ugovorene aranžmane za 1. maj zbog velike količine snijega pri vrhu Savinog kuka to ćemo najvjerovatnije morati pomjeriti za sredinu maja kada će skijalište sigurno početi sa radom za ljetnu sezonu” kaže Tomić.

Sa druge strane, iza duge i teške zime na putu do skijališta Savin kuk ostalo je dosta oštećenja i udarnih rupa.

Prema informacijama koje imaju u Upravi skijališta, Direkcija javnih radova narednih dana počeće popravku puta u okviru koje će biti izgrađena i nova dionica od kuća Stijepovića do skijališta. Takođe, najavljena je i rekonstrukcija i proširenje parkinga.

Radio Crne Gore

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com