UHAPŠENA BRAĆA: Pavlovići reketirali i zlostavljali cijelo naselje, silovali komšinicu… - Volim Podgoricu

UHAPŠENA BRAĆA: Pavlovići reketirali i zlostavljali cijelo naselje, silovali komšinicu…

Pavle Pavlović i njegov brat uhapšeni su u Španiji zbog sumnje da su reketirali i zlostavljali nekoliko desetina građana Španije.

Svega dan poslije velikog hapšenja devetočlane narko-grupe sa 2,5 tona droge na području Barselone i Valensije čiji je vođa Beograđanin Goran Antonić (38), španska policija uhapsila je u Madridu braću srpskog porijekla zbog iznude, zastrašivanja i zlostavljanja.

Kako prenose španski mediji, u pitanju su dvojica braće Pavlović 35 i 37 godina, koji su pod prisilom i prijetnjama tjerali građane čak šest blokova jednog stambenog kompleksa u Madridu da im plaćaju kiriju za stanove (koji su u vlasništvu jednog preduzeća) u iznosu od 400 do 600 eura.

“Mnogi spratovi trebalo je da budu iseljeni, nakon što je zgrada prodata jednom španskom društvu. Pojedini stanovi bili su nakon prodaje prazni, te su se socijalni slučajevi u njih uselili ilegalno. Vlasnici preduzeća koje je kupilo zgradu unajmili su osobu, Španca, koji je trebalo da brine o stanarima i održavanju zgrade. On se udružio sa dvojicom Srba, jednim Hrvatom i Španjolkom koji su razradili svoj posao – svi koji su živjeli u zgradi morali su da im plaćaju rentu”, prenose mediji u Španiji.

U slučaju neplaćanja ili kašnjenja, braća nisu oklijevala da koriste nasilne metode, pa bi stanari bili kažnjeni pucanjem u noge, prijetnjama…

“U zgradi je vladao zakon tišine. Svako ko bi bivao ranjen (što se desilo dva puta u aprilu i avgustu 2017. godine) policiji nije smio da prijavi šta se tačno desilo, već su preplašeni govorili da su njihove povrede nastale uslijed nesrećnog slučaja. Strah koji je vladao zgradom bio je užasan, a ljudi su se plašili za sopstvene živote“, pišu španski mediji.

Koliko je agresija ove grupe, na čelu sa dva Srbina, bila velika govori i to da su braća jednom prilikom presrela jednu ženu, koju su fizički i seksualno zlostavljali.

Prema navodima španskih medija, oni su sumnjali da je nesrećna žena policijski doušnik, te su je nekoliko dana držali u svojoj vili, gdje su je mučili. Nesrećna žena samo pukom srećom izbjegla je još veće nasilje, nakon što je sasvim slučajno uspjela da kontaktira s policijom koja ju je oslobodila.

Od tada pa do subote ekipe španske policije i Civilne garde zajedno su radile u istrazi koje su dovele do hapšenja ove organizovane grupe.

Operativnim radom španska policija došla je do saznanja da petočlana kriminalna grupa reketira sve stanare u stambenom bloku u Madridu, a nakon pretresa njihovih stanova pronađeni su oružje i municija.

Nakon hapšenja, svi članovi ove grupe optuženi su za krivična djela – nedozvoljeno posjedovanje oružja, seksualnog zlostavljanja, prijetnje, teške krađe i zastrašivanje, ali i pripadanje kriminalnoj grupi.

Brat stari znalac policija

Kako prenose španski mediji, jedan od dvojice braća zove se Pavle Pavlović, a španskoj policiji bio je poznat odranije.

Naime, on je bio osumnjičen za pljačke i organizovani kriminal, a kako naglašavaju, poznat je i srpskim istražnim organima zbog nezakontog posjedovanja oružja, napada na autoritet, a bio je i tri puta hapšen.

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com