Kapovci spremaju protest na gradilištu - Volim Podgoricu

Kapovci spremaju protest na gradilištu

Sindikalna organizacija Kombinata aluminijuma najavila je da će organizovati proteste na gradilištu ako bivši Samostalni sindikat KAP-a započne izgradnju stambene zgrade na placu koji je Opština ustupila za radnike KAP-a, najavio je predsjednik sadašnjeg sindikata KAP-a Radoman Minić.

On je reagovao na izjavu Zorana Miloševića, penzionera KAP-a koji se vodi kao predsjednik Samostalnog sindikata KAP-a, koji je ostao bez članstva nakon uvođenja stečaja u julu 2013. godine. Od tog sindikata ostao je pečat i plac koji je Opština namijenila za stambeno zbrinjavanja radnika KAP-a.

“Milošević je riješio ekološki pitanje Stambenog fonda KAP-a jer je stanje na računu nula. Bagatelisali su Stambeni fond radnika poklanjajući ga Deripaskinim direktorima, navodno za kupovinu sirovina. Radnici su ogorčeni. Ako sindikat bez članstva i dalje bude investitor na lokaciji na Tuškom putu, i izostane javni konkurs za dodjelu stanova, radnici KAP-a u stečaju će se okupiti na lokaciji gdje je planirana izgradnja nove zgradne”, naveo je Minić.

On je dodao da “nema veće nebuloze i društvene dubioze, nego da investitor zgrade vrijedne nekoliko miliona eura bude sindikat koji nema nijednog člana, a presjednik mu je penzioner koji se ne odvaja od pečata sindikata”.

“Radnici su ogorčeni što pokušava stambeno da riješi problem njemu bliskih ljudi, bez prethodnog javnog oglasa i transparentnog procesa”, naveo je Minić.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com