NESREĆA U FABRICI ORUŽJA U MOJKOVCU: Stigli prvi nalazi istražitelja - Volim Podgoricu

NESREĆA U FABRICI ORUŽJA U MOJKOVCU: Stigli prvi nalazi istražitelja

Poslije tragedije u fabrici oružja, pirotehnike i IC mamaca “Tara” u Mojkovcu kada su 29. januara ove godine u stravičnoj eksploziji u takozvanom bunkeru pogona pirotehnike i montaže praktično sprženi Maksim Vujičić (50) i Radovan Čobeljić (50), a koji su potom prebačeni na VMA u Beogradu, gdje su i podlegli povredama, stigli su prvi nalazi istražitelja.

Inače, bjelopoljskom tužilaštvu je sa VMA gdje su radnici prebačeni istog dana posle eksplozije, stigao i obdukcioni nalaz koji pokazuje da je stradali radnik Radovan Čobeljić preminuo usljed posledica opekotina trećeg stepena i nastalih komplikacija. U tužilaštvu čekaju obdukcioni nalaz i za preminulog Vujičića…

Bjelopoljsko tužilaštvo od nesreće je saslušalo sedam zaposlenih u “Tari”, a susrete sa isljednicima imaće još nekoliko zaposlenih. Da li je u dosadašnjim saslušanjima odgovoreno na pitanje zašto su na dan eksplozije bile isključene nadzorne kamere u pogonu gdje je došlo do tragedije, za sada nije poznato.

– Fabrika nije smjela da radi bez uključenih kamera – kaže za “Novosti” nekolicina radnika, koji iz straha od represije rukovodstva ne žele da saopšte svoja imena.

-Rad u ovoj fabrici je privilegija – tvrdi menadžment “Tare”, koji žali za životima svojih radnika. Međutim, svjedoci smo čestih zloupotreba nesrećnih dešavanja u fabrici od strane pojedinaca i interesnih grupa, kao i učestalih medijskih hajki kojima se javnosti na pogrešan, neistinit i krajnje tendenciozan način predstavlja fabrika kao i njen menadžment. Radnici koriste slobodne dane, ali “u izuzetnim slučajevima” rade i prekovremeno, shodno zakonu, i takav rad je pravilno i zakonito vrednovan, plaćen i često dodatno stimulisan.

– Rad na nekim od mjesta nosi određeni rizik i opasnost, što je nešto što se ne može 100 odsto isključiti – kažu iz fabrike za Večernje Novosti.

(Novosti)

1 komentar

  1. Can I simply say what a relief to seek out somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know the best way to bring a problem to mild and make it important. Extra people need to learn this and perceive this aspect of the story. I cant believe youre not more widespread since you positively have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com