PODGORICA: Porodica Đurišić danas trajno zagrađuje imovinu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Porodica Đurišić danas trajno zagrađuje imovinu

Porodica Djurisić najavila je da će danas u 12 časova, i fizički zagraditi svoju imovinu u Jerevanskoj ulici na Zabjelu.

Podsjetimo, odlukom Osnovnog i Višeg suda koji su se proglasili apsolutno nenadležnima, opština Podgorica je izgubila spor koji je pokrenula protiv Vanje Đurišića za “Ometanje posjeda” .
Nnjihova porodica je u više navrata u znak protesta i sa namjerom da skrene pažnju opštinskoj vlasti, pregrađivala ulicu na nekoliko sati .
Pošto do reakcije od strane Glavnog grada nije došlo i njihovo ignorisanje ovog problema je očigledno, odlučili su da svoju imovinu trajno zagrade i nastane se na njoj.

Stoga sjutra, četvrtak 19. aprila u 12:00 časova, kako su najavili, počinju sa radovima na svojoj imovini .
“Opštinska nebriga je dovela do problema u kojem trpi cjelokupna porodica, Vanja je 121 dan protivzakonito boravio u pritvoru , osuđivan je prekršajno kao i brat Savo, supruga Danijela, sin Vuk.

Zbog opštinske nebrige trpe i stanari Jerevanske ulice, djeca i roditelji osnovne škole Oktoih kao i ostali građani.

Gradonačelnik Stijepović i Mladen Ilić kršeći naša osnovna ljudska prava a posebno pravo na privatnu svojinu krše Ustav Crne Gore”, navodi Danijela Djurišić.

“Evropska Konvencija čiji je potpisnik Crna Gora garantuje pravo na privatnu svojinu. EU protokol cl.1
Ustav Crne Gore čl. 58 garantuje pravo na privatnu svojinu.
Pozivajući se na svoja zagarantovana prava prinuđeni smo da svoju imovinu i fizički vratimo u svoj posjed.” Saopštili su Đurišići.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com