Home / PG INFO / Aktuelno / ,,Podgoričani uložili milione u televiziju koja ne postoji “

,,Podgoričani uložili milione u televiziju koja ne postoji “

Milionsko ulaganje novca građana Podgorice stoji zaključano sa svom tehnikom prekrivenom mrakom i prašinom, a vjerovatno su je i vrijeme i nove tehnologije pregazile i prije nego što je ikad upotrijebljena u svrhu za koju je nabavljena, ponavljam, novcem građana Podgorice, poručio je predsjednik Odbora Demokrata Glavnog grada, Vladimir Čađenović.

Kako je Čađenović saopštio, još krajem 2009. godine, tadašnji gradonačelnik, danas okrivljeni u predmetu ,,Carine”, Miomir Mugoša, promovisao je brzi početak rada gradske televizije.

“Sredstva koja su uložena u ovaj projekat, a tiču se poslovnog prostora koji se nalazi na južnoj tribini gradskog stadiona i nabavke opreme iznose nešto više od milion eura. Februara 2014. godine predložena je Odluka o stavljanju u funkciju poslovnog prostora na južnoj tribini gradskog stadiona u formi javno-privatnog partnerstva kojom se uređeni poslovni prostor na južnoj tribini gradskog stadiona, površine 565m2, od čega 300m2 na trećem spratu i 265m2 u potkrovlju, stavlja u funkciju kroz javno-privatno partnerstvo sa namjenom proizvodnje i emitovanja televizijskog i radio programa”, israkao je on.

Prema riječima Čađenovića, klasični politički prevaranti, i pred izbore 2010. godine, i uoči izbora 2014. godine, izlaze sa projektom gradske televizije, a ni dan danas od njega nema ama baš ništa.

Čađenović je naglasio da je početak rada gradske televizije dio zajedničkog obećanja sadašnje većine u Glavnom gradu, koje je dato prilikom sklapanja te nelegitimne koalicije u čijim temeljima je isključivo prevara građana Podgorice.

“Očigledno da početak rada gradske televizije u Podgorici nije u interesu vlasti, isključivo zbog direktnih prenosa rada Skupštine Glavnog grada, kako bi sakrili svoju neaktivnost i neuključenost odbornika DPS-a, kao i nesposobnost gradske uprave na čelu sa odlazećim Gradonačelnikom Stijepovićem. Inače, Slavoljub Stijepović ne podnosi pojavljivanje u medijima, pa je imao dodatni razlog da sve četiri godine ćuti o sudbini novca građana Podgorice, koji je uložen u projekat gradske televizije. On će biti upamćen kao gradonačelnik koji je bježao sve četiri godine od javnosti, pravdajući to nekim svojim stilom rada, iako rezultata tog njegovog rada gotovo da nema, a stil bolje i da ne pominjemo”, naglasio je Čađenović.

Čađenović je naveo da građani Podgorice, kao velike probleme funkcionisanja lokalne uprave, prepoznaju njihovu neuključenost u rad lokalne uprave, nemogućnost učestvovanja u odlučivanju, odnosno potpunu njihovu isključenost i bezuticajnost na procese rješavanja problema koji se tiču njihovog života, a čije rješavanje je nadležnost gradske uprave.

Čađenović se, takođe, osvrnuo na činjenicu da je, pored ostalog, voljom DPS-SD većine potpuno blokiran rad mjesnih zajednica od kojih bi, po prirodi stvari, morali da stižu predlozi za prioritetno rješavanje pitanja od neposrednog interesa za lokalno stanovništvo.

Kako je saopštio, odgovorna vlast bi bila u obavezi da pokrene gradski elektronski medij, čak i u situaciji kada bi trebalo da se krene od samog početka, a ne u situaciji kada je preko million eura novca građana Podgorice uloženo u ovaj projekat.

“Inače, ta oprema za gradsku televiziju je onda zaključana u nekom gradskom poslovnom prostoru koji je, uzgred rečeno, van funkcije samo zato što je to politička volja i uskostranački interes onih čija je nadležnost da se sa pažnjom dobrog i odgovornog domaćina brinu o imovini Glavnog grada-Podgorice”, naglasio je Čađenović.

Nezamislivo je, kako ističe, da glavni grad jedne evropske države koja pretenduje da postane punopravni član Evropske unije nema svoj lokalni javni servis i da je, kako dodaje, informisanost građana Glavnog grada svedena na ukupno nekoliko minuta koji državni javni servis ili privatni elektronski mediji s vremena na vrijeme posvete problematici Glavnog grada.

“Svjedoci smo da u većini lokalnih samouprava u Crnoj Gori, koje su neuporedivo manje i sa mnogo manjim finansijskim mogućnostima, omogućeno građanima praćenje rada lokalnih parlamenata putem televizijskog ili radio prenosa, za razliku od Glavnog grada. To Podgorica 21. vijeka ne zaslužuje, to građani Podgorice više ne mogu tolerisati”, bio je izričit Čađenović.

CdM

loading...

One comment

  1. Kakav je ovaj cadjenovic junac😭😭😭
    e zamislite da on bude gradonacelnik, ono drvo,bljak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com