Home / NOVOSTI / Hronika / PODGORIČANINA I DALJE NEMA: Sjutra će se nastaviti sa potragom
Morska voda je savršen lijek

PODGORIČANINA I DALJE NEMA: Sjutra će se nastaviti sa potragom

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i MUP-a od sinoć intenzivno tragaju za Podgoričaninom B.R. (60) koji je juče poslije podne nestao na moru kod Buljarica. Kako je za CdM kazao direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan, osoba sa kojom je B.R. krenuo na pecanje s pedalinom je prijavila njegov nestanak.

Kočan je za CdM kazao da je potraga za noćas obustavljena zbog mraka i rano ujutru nastavljaju dalje, te da su plovila postavili u Kotoru, Budvi i Baru.

“Pronašli smo pedalinu na deset milja od Budve po dubini. Sa još jednim čamcem Lučke kapetanije krenuli smo u potragu prema Hrvatskoj. Nadam se da ćemo ga pronaći živog”, kazao je Kočan za CdM.

U potragu su uključena tri plovila i helikopter, planirano je i da se uključi Vojska Crne Gore i obaviješteni su svi brodovi koji ulaze u crnogorske vode da obrate pažnju ako uoče pedalinu ili neku osobu.

“Juče u 20.20 časova smo dobili informaciju da su dva lica pedalinom otišla da pecaju i da je jedna osoba skočila sa plovila do obale, a da B.R. nije htio da iskoči. Vjetar je sinoć bio jak i odnio je pedalinu i njega na otvoreno more. Mi smo nakon 15 minuta izašli i počeli pretragu”, rekao je Kočan.

Pretražen je dio mora zapadno i jugoistočno od Buljarice. U pretragu su uključena dva plovila Uprave za pomorsku sigurnost i jedno Lučke kapetanije Bar.

“Jutros smo angažovali i Direktorat za vanredne situacije MUP-a i njihov helikopter, koji je tri sata obavljao pretragu. Tražio sam i aktivnosti od Vojske, da se i oni uključe sa jednim plovilom i helikopterom, da bi helikopteri na smjenu radili”, objašnjava Kočan.

On je dodao da će 48 sati pretraživati more i da neće prekinuti potragu dok taj period ne istekne.

“Angažovali smo i sve brodove i plovila koja ulaze u Crnu Goru, emitovali smo radio-oglas i zatražili pomoć od svih brodova da u toku svoje plovidbe obrate pažnju ako naiđu na pedalinu ili oosbu za kojom tragamo. Obavjestili smo i nadležnu službu Italije”, naglasio je direktor Uprave pomorske sigurnosti.

Izvor: CdM

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com