POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE: Evo kako je bilo danas na sajmu poljoprivrede u Podgorici - Volim Podgoricu

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE: Evo kako je bilo danas na sajmu poljoprivrede u Podgorici

“Sa zadovoljstvom želim da konstatujem da je ovogodišnji Sajam daleko posvećeniji nego prvi, koji je organizovan prošle godine i optimisti smo da će se taj trend nastaviti, da ćemo povećavati broj preduzeća i pojedinaca koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i proizvodnjom vezanom za razvoj poljoprivrede. To znači da ćemo u narednim godinama na nivou grada, ali i države dobiti jedan izuzetno kavalitetan sajam na kojem očekujemo i izlagače iz regiona i Evrope, što će biti najbolji pokazatelj da ovaj grad i država imaju šta da ponude kada je u pitanju ova oblast”, saopštio je Vladimir Pavićević, pomoćnik sekretara za rad, mlade i socijalno staranje za oblast preduzetništva na sajmu poljoprivrede “Domaći poljoprivredni proizvodi u turističkoj i trgovinskoj ponudi Crne Gore”, koji već drugu godinu zaredom uspješno organizuju Glavni grad Podgorica, Montenegro biznis alijansa i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, a uz podršku Ministarstva ekonomije i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Pohvalivši, prije svega, saradnju sa Glavnim gradom Milan Dragić, predstavnik Montenegro biznis alijanse istakao je da je realizacija ovog sajma i okruglog stola na temu “Mogućnost razvoja poljoprivrede kroz saradnju sa turističkim i trgovinskim sektorom”, samo mali dio aktivnosti koje ova organizacija sprovodi u saradnji sa Glavnim gradom koje imaju za cilj što veći plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda, posebno u u sektorima turizma i trgovine, što je bitno za cjelokupni razvoj ekonomije. On je istakao da je od velikog značaja dalje jačanje sradnje privatnog i javnog sektora, za ša je najbolji primjer upravo saradnja Alijanse i Glavng grada.

Ovogodišnji sajam okupio je preko 40 izlagača, što je izuzetan odziv, kojim su organizatori veoma zadovoljni. Takođe, izlagači su izrazili zadovoljstvom cjelokupnom iorganizacijom događaja, budući da su organizatori obezbijedili prostor i štandove na kojima bi se izložili poljoprivredni proizvodi, uz napomenu da poljoprivredni proizvođači nemaju obavezu plaćanja bilo kakve nadoknade.

Na okruglom stolu, koji je prethodio otvaranju sajma, proizvođači su upoznali organizatore, prije svega predstavnike Ministarstva poljoprivrede, sa izazovima sa kojima se suočavaju prilikom razvoja i plasmana proizvodnje.

Zaključeno je da se nastavi sa intenzivnom komunikacijom i  aktivnostima ovakve vrste koje imaju za cilj podsticanje domaće proizvodnje i stavarnje uslova za njen rast i razvoj. Upravo cilj organizovanja ovog događaja jeste promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda i inteziviranje saradnje poljoprivrednih proizvođača i predstavnika turističkog i trgovinskog sektora. Sajam poloprivrede je prilika da se nastavi i osnaži saradnja među ovim sektorima, što je veoma važan uslov ne samo za razvoj poljoprivrede, već i ukupne ekonomije.

Gradonačelnik Podgorice, obišao je sajam i razgovarao sa izlagačima i organizatorima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com