Home / NOVOSTI / Đukanović: Neka Bečić kaže je li plagirao magistarski

Đukanović: Neka Bečić kaže je li plagirao magistarski

Povodom reakcije Demokrata na današnje predstavljanje pilot-istraživanja, koje je utvrdilo, kako navode iz NVO «Centar za akademski integritet»,  da je Aleksa Bečić navodno plagirao oko polovine svog magistarskog rada, oglasio se i izvrsni direktor NVO, Mitar Djukanović koji tvrdi da nije aktivista DF-a. On je pozvao Bečića da dodkaže da nije plagirao magistaski rad.

Demokrate su optužile dio DF-a i Mitra Djukanovića, da zajedno sa dijelom DPS-a “udbaškim metodama” pokušavaju da diskredituju Bečića.

-Reagovanje  obiluje ličnim napadima, neosnovanim i zlonamjernim insinuacijama, kao izvršni direktor NVO «Centar za akademski integritet», želim da saopštim nisam, niti sam ikad bio aktivista DF-a – tačnije, nisam nikad bio član niti jedne političke stranke. Kao i velika većina građana Crne Gore, imam svoja politička uvjerenja, ali ne vidim kakve veze pitanja partijske politike imaju sa činjenicom da je gospodin Bečić plagirao magistarsku disertaciju, navodi Djukanović u reagovanju.

ĐUKANOVIĆ: Bečić prepisao 50 od 113 kucanih strana?

OGLASILE SE DEMOKRATE: Evo šta su rekli o tvrdnji da je magistarski rad plagijat!- 

-Nije nikakva tajna da, kao izvršni direktor našeg nevladinog udruženja, opsežnu analizu autentičnosti šest naučnih radova (uključujući i magistarsku disertaciju gospodina Bečića) nisam radio sam. U tom smislu, naša NVO je zahvalna univerzitetskim profesorima i stručnim pojedincima koji su nam u istraživanju pomagali – između ostalog, i gospodinu Pavloviću, koga sam, zbog njegovog pređašnjeg bavljenja ovom tematikom, lično zamolio da mi pomogne u sastavljanju analize, navodi Djukanović.

Nepristojno je, i vrlo indikativno – dodaje on – to što se partija gospodina Bečića u svojoj reakciji bavi isključivo pitanjem ko sve stoji iza našeg projekta, bez ikakvog poricanja činjenica i dokaza koje smo danas iznijeli. Povodom te reakcije, pozivamo gospodina Bečića da odgovori na jednostavno pitanje: da li je plagirao magistarsku tezu, i koji je od dokaza koje smo iznijeli netačan. Pošto smo dokaze o plagijatu Alekse Bečića iznijeli pod punom odgovornošću, ja i moja NVO smo spremni da tu diskusiju nastavimo na sudu.

Nije ni naše nevladino udruženje, ni Demokratski front, ili bilo kakva druga politička struktura kriva što je Aleksa Bečić magistarsku tezu prepisao od gospođe iz Banja Luke. Ovdje se ne radi ni o kakvoj «hajki», «monstruoznim lažima», «brutalnim neistinama» ili svjetskoj zavjeri protiv lidera Demokrata, već isključivo o činjenici da je plagirao disertaciju. Tu činjenicu ostavljamo Tužilaštvu, zaključuje Djukanović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com