Đurišići kampuju u Jerevanskoj: Žao im je ali niko ne može proći - Volim Podgoricu

Đurišići kampuju u Jerevanskoj: Žao im je ali niko ne može proći

Porodica Đurišić sa Zabjela juče je ponovo blokirala Jerevansku ulicu u tom naselju, poručivši da će ona biti ograđena sve dok nadležni ne riješe problem oko eksproprijacije zemljišta.

 Oni su juče postavili kamp kućicu i automobil na sredinu ulice, a tokom narednih dana će i zagraditi, kako kažu, svoje imanje.

Oni su ogradili oko 1.000 kvadrata ulice, za koje tvrde da su njihovo vlasništvo i poručuju da će ogradu ukloniti tek kada počne proces eksproprijacije zemljišta.

Đurišić je prošle godine u više navrata blokirao Jerevansku ulicu, a najduža blokada trajala je oko dva mjeseca.

Izdržao je i kaznu od 121 dan zatvora, nakon što je u julu prošle godine prekopao zemlju i prekinuo optičke kablove Crnogorskog telekoma, zbog čega je oko 800 domaćinstava na Zabjelu ostalo bez interneta, fiksnog telefona i kablovske televizije.

Situacija u kojoj se našao, vjeruje Đurišić, može se riješiti veoma brzo, samo ako predstavnici gradskih službi pokažu želju da je riješe.

“Da predaju skupštini predlog da se ove moje parcele proglase za javni interes, i kraj. Poslije koliko će to trajati ne znam, mjesec, dva, da se dovede do toga da se međuimovinski odnosi riješe između mene i opštine Podgorica. Želim i hoću da poštujem Ustav i zakone ove zemlje. Istog momenta kad sam dobio privremenu mjeru, ja sam pomjerio kućicu. Isto tako, kad sam sad povratio svoje pravo koje mi je bilo na kratko oduzeto, evo me ponovo. Sad sam zagradio da ni pješaci ne mogu da prođu i žao mi je. Časna riječ, žao mi je. Ali nemam drugog izbora. Tu ću ostati do kraja. Ko je i đe je taj kraj, ja to ne znam”, kazao je Đurišić za TV Vijesti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com