Home / NOVOSTI / Društvo / OVOG VIKENDA U NIKŠIĆU: Sajam ručnih radova i zdravih proizvoda
Sajam domacih proizvoda 07

OVOG VIKENDA U NIKŠIĆU: Sajam ručnih radova i zdravih proizvoda

Sajam ručnih radova i zdravih proizvoda održaće se u mini tržnom centru Conto  od 20. do 22. aprila. Na Sajmu će se predstaviti više od 20 izlagača koji će posjetiocima pružiti priliku da se upoznaju sa domaćim i ručno rađenim proizvodima. Od domaćih napitka,  proizvoda od bilja, vina, džemova, slatke i slane delicije, kozmetičkih biljnih preparata, do proizvoda od drveta i drugi ručno rađeni predmeti očekuju sve posjetioce tokom tri dana sajma.

Ove godine sajam je okupio najveći broj izlagača do sada, a među njima su članica iz klastera „Riznica “ koje imaju bogato iskustvo u ručnoj izradi nakita, crnogorskih suvenira, pletenih, heklanih i vezenih odjevnih predmeta, enterijerskih detalja, igračaka i kozmetike na prirodnoj bazi.

„Kod nas, sve je ručni rad i unikat. Svaki kupac zna da jeste poseban i tako se i osjeća  jer zna da je na proizvodu koji je kupio rađeno sa puno pažnje, posvjećenosti i ljubavi.  U mogućnosti smo da pružimo  radost kako najmlađima tako i najstarijima jer naši radovi obuhvataju širok spektar rukotvorina. Svojim pregnućem stvaramo prepoznatljiv lokalni suvenir. Naša kreativnost je neiscrpna i daje Nikšiću poseban pečat“ – kazali su iz Riznice.

„Nikšić je jedan od gradova u Crnoj Gori koji sa posebnom pažnjom njeguje stare zanate i domaće proizvode, a TC Conto je mjesto gdje će se posjetioci upoznati sa proizvođačima koji prezentuju vrijednosti domaće hrane i ručnih radova. Sajam je i podrška projektu  „Kupujmo domaće“ koji se trenutno sprovodi od strane Ministarstva ekonomije i Privredne komore Crne Gore. Zadovoljstvo nam je što smo projekat podržali u okviru sajma ali i u našoj maloprodajnoj mreži tj. u Aroma marketima i Conto diskontima“ – saopštili su iz kompanije Domaća Trgovina u čijem sastavu je Tržni centar Conto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *