Podgorica: ,,Prijetnja svim zaposlenim u školi” - Volim Podgoricu

Podgorica: ,,Prijetnja svim zaposlenim u školi”

Predsjednik podgoričkog Sindikata prosvjete Slobodan Savović ocijenio je da je odluka o otkazu nastavnici OŠ „Štampar Makarije“ Mirjani Vidaković skandalozna i da „ovakvo ponašanje direktorice Milice Stanković vidi kao prijetnju svim zaposlenim u školi“.

Savović je „Vijestima“ kazao da će advokat Sindikata danas odlučiti koji su dalji koraci protiv ove odluke, a da je Sindikat tražio i sastanak sa ministrom Damirom Šehovićem.

Vidakovićeva je dobila otkaz nakon disciplinskog postupka zbog navodne teže povrede radne obaveze, odnosno zbog iznošenja školskog računara iz ustanove na popravku.

Direktorka Stanković i njena pomoćnica su tokom postupka, što stoji i u zapisniku, priznale da su Vidakovićevoj usmeno dozvolile da iznese računar iz škole. Direktorka je nakon toga Vidakovićevu prijavila policiji i pokrenula disciplinski postupak.

„Eventualno neoglašavanje nadležnih u Ministarstvu i ministra doživjećemo kao prijetnju zajednici prosvjetnih radnika Crne Gore. Ministar je morao da zna da će ovakva odluka o otkazu najvjerovatnije biti oborena na sudu, što će donijeti još jedan trošak. On mora da zna i za ranije postupke direktorke prema koleginici Mehmedović, nastavnici hemije, koliko već pritužbi postoji na rad direktorke, u školi i van nje. Ako ministar ne zna ništa o tome i ne provjeri naše navode, onda je, nažalost, tačna tvrdnja da se školama upravlja iz nekih drugih centara moći“, kazao je Savović.

Prema njegovim riječima, simptomatično je što je postupak protiv Vidakovićeve pokrenut nakon što je u ODT Podgorica otvoren izviđaj po njenoj krivičnoj prijavu protiv direktorke.

„Kako to da se u školi ‘Štampar Makarije’ vodilo i vodi više disciplinskih postupaka protiv zaposlenih, nego u svim ostalim ustanovama Podgorice?“, pita Savović.

Iz Ministarstva je “Vijestima” rečeno da je “obraćanje nastavnice proslijeđeno Upravi za inspekcijske poslove”.

Oni navode da disciplinske postupke vode škole, a ne Ministarstvo, a na pravosuđu je eventualno dalje postupanje u ovom slučaju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com