PODGORICA: Ugledali policajce, BACILI 60 kila marihuane i dali se u bijeg! (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ugledali policajce, BACILI 60 kila marihuane i dali se u bijeg! (FOTO)

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja na pješačkoj stazi koja vodi iz Republike Albanije preko granične linije u Crnu Goru, pronašli odbačena tri džaka u kojima se nalazilo oko 60 kilograma marihuane, naveli su iz Uprave policije.

 

-Policijski službenici, u saradnji sa kolegama iz Republike Albanije, intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku lica koja su odbacila opojnu drogu.

Naime službenici OGB Tuzi su, 20.04.2018. godine oko 09,10 časova, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, a postupajući po operativnim saznanjima, u dolini Greče – Kučka Korita, na pješačkoj stazi koja vodi iz Republike Albanije preko granične linije u Crnu Goru, primijetili tri nepoznata lica koja su na leđima nosila džakove i kretala se u njihovom pravcu. Zbog konfiguracije terena i nemogućnosti skrivanja policijskih službenika, lica su ih primijetila, odbacila džakove i dala se u bjekstvo u pravcu Albanije. Službenici SGP su o događaju obavijestili službenike granične policije Republike Albanije.

Pregledom lica mjesta policijski službenici su pronašli tri veća džaka bijele boje u kojima se nalazilo oko 60 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Opojna droga je predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droga na dalje postupanje.

Droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju identifikacije i pronalaženja počinilaca krivičnog djela.

Nastavljaju se dalje mjere i radnje u saradnji sa službenicima granične policije Republike Albanije u cilju identifikacije počinilaca ovoga krivičnog djela, zaključili su iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com