Policajac napao maloljetnika - Volim Podgoricu

Policajac napao maloljetnika

U prethodnom mjesecu Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije podnijete su četiri pritužbe građana na postupanje policijskih službenika, a nakon sprovedene kontrole ustanovljeno je da je jedna osnovana.

U pritužbi, koja je ocijenjena kao osnovana, Budvanin V.S. naveo je da je policijski službenik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata M.I., dok je bio van dužnosti nasrnuo na njegovog maloljetnog sina V.M.

“Zbog načina postupanja van službe, prema njegovom maloljetnom sinu V.M., 27.januara 2018. godine, oko 21.45 sata, na igralištu u naselju Adok u Budvi, kada je, optužujući VM. da je navodno lupao na vrata stana, fizički nasrnuo na njega i šamarao ga, povodom čega je protiv imenovanog policijskog službenika podnijeta prijava CB Budva, čiji su službenici, kako je naveo, profesionalno odradili svoj dio posla po podnijetoj prijavi”, navodi se u izvještaju, i dodaje da su protiv pomenutog službenika već preduzete zakonske mjere u cilju utvrđivanja odgovornosti.

Tivćanin R.N. uputio je pritužbu na postupanje policijskih službenika SP OB Tivat i policijskih službenika SAJ, zbog načina postupanja prema njemu prilikom kontrole u saobraćaju.

“Vozilu su prišli pripadnici SAJ-a koji su nad njim izvršili pretres a zatim i pretres njegovog vozila, dok mu je policijski službenik R.Lj., uhvativši ga za majicu, uputio prijetnje, nakon čega su pripadnici SAJ-a prema njemu upotrijebili silu i “ubacili” u vozilo a on se udaljio sa lica mjesta kontrole”, stoji u izvještaju.

Kako se dodaje, pritužba je neosnovana, ali je zbog činjenice da se u ovom slučaju radilo o navodima o zlostavljanju od policijskih službenika, izvještaj sa spisima predmeta sačinjenim u postupku unutrašnj e kontrole dostavljen ODT-u Kotoru, na dalji postupak i konačnu ocjenu i odlučivanje.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com