POTRAGA ZA PODGORIČANINOM - Volim Podgoricu

POTRAGA ZA PODGORIČANINOM

Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore nastavila je jutros u pet časova potragu za Podgoričaninom B.R. (60) koji je u srijedu poslijepodne nestao na moru kod Buljarice.

Za njim jutros tragaju plovila UPS, Mornarice VCG i Lučkih kapetanija Bar i Kotor.

U pretraživanje akvatorijuma pred obalom Crne Gore uključen je i helikopter MUP-a.

Brod SAR-3 pretražuje akvatorijum od ulaza u Boku do Budve, a plovilo MVCG i plovilo Lučke kapetanije Bar morski prostor između Bara i Budve.

Večeras ističe rok od 48 sati od monenta prijavljivanja nestanka osobe na moru u kome po zakonu, potraga treba da bude završena.

Iz UPS su najavili da će, ukoliko B.R. do večeras ne bude nađen, oni i u subotu svojim spasilačkim plovilom SAR-1 koji je baziran u Budvi, nastaviti pretragu tog dijela akvatorijuma.

Prema nezvaničnim saznanjima, B.R. i njegov prijatelj N.C. su u srijedu poslijepodne iznajmili pedalinu u Buljarici i sa njom, kako su rekli, otišli na pecanje nedaleko od obale. Međutim, pedalinu brzo počelo nositi nevrijeme i njih dvojica krenuli su da plivaju prema obali, pri čemu jer N.C. uspio da dostigne do obale i obavijesti policiju o nesreći koja se dogodila.

Potraga je odmah krenula u akvatorijumu koji zahvata pojas udaljen 15 nautičkih milja od obale kod Buljarice.

O nestanku Podgoričanina UPS je zvanično obavijestila i državne organe Hrvatske, čija će Pomorska policija pretražiti pojas uz granicu dviju država na moru sa hrvatske strane.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com