UHAPŠEN DEJAN STANKOVIĆ: Zaklao babu posle svađe, od dJetinjstva imao psihičkih problema - Volim Podgoricu

UHAPŠEN DEJAN STANKOVIĆ: Zaklao babu posle svađe, od dJetinjstva imao psihičkih problema

Uhapšen Dejan Stanković (37) zbog sumnje da je usmrtio Zorku Stanković (85) u Kovačevcu kod Mladenovca. Napao je nožem i više puta udario štanglom u glavu. Od djetinjstva imao psihičkih problema

DEJAN Stanković (37) uhapšen je u četvrtak oko 13 časova zbog sumnje da je na pragu porodične kuće u selu Kovačevac kod Mladenovca zaklao baku Zorku Stanković (85), a potom je više puta metalnom štanglom udario po glavi. Posle zločina je pozvao policiju i ispričao šta je uradio. Kada su pripadnici MUP stigli, nije se opirao hapšenju.

U kući Stankovića, u kojoj se dogodila tragedija, dugo je trajao uviđaj, a kako nezvanično saznajemo od komšija, ubistvu je prethodila svađa bake i unuka. Navodno, Zorka je unuku rekla da ide da traži posao i da mora nešto da radi. Prebacivala mu je, tvrde komšije, i to što je ušao u neke godine a ne ženi se i ne stvara porodicu.

– Dejan je bio psihički bolesnik, Zorka je često insistirala da ide da se liječi i da pije ljekove. Međutim, on nije volio da mu se to govori i tada bi pobjesnio. Pretpostavljam da je i sada tako nešto dovelo do kulminacije – kaže jedna od komšinica.

Mještani Kovačevca kažu da gotovo svi koji žive u ovom selu znaju da je Dejan još od djetinjstva imao određene psihičke probleme.

Navodno, liječio se i primao je terapiju, a komšije vele da je umeo satima da besciljno vozi bicikl po selu. Mještani, su, znajući kako stvari stoje, uglavnom sklanjali decu sa ulice, a i sami su se “evakuisali” kada bi on naišao.

FOTO: Novosti

Konačno, prema njihovom tvrdnjama, Dejanovo stanje se pogoršalo kada mu je jesenas umrla majka, za koju je bio vrlo vezan. Zapao je u još veću depresiju, a i kako se sumnja, vjerovatno nije redovno uzimao terapiju. Već ostarela baka nije mogla dovoljno da ga kontroliše.

Prema priči Zore Stanković, Dejanove i Zorkine rođake koja živi u kući pored njihove, ova porodica nije imala baš lak život. Zorka je bila stara i bolesna, ali se maksimalno trudila da održava domaćinstvo i brine o bolesnom unuku.

– Zorka je imala penziju od koje je izdržavala sebe i unuka. Dejan nije imao nikakva primanja i nikad ništa nije radio. Vidjela sam ga u četvrtak pošto je Zorka primila penziju da je išao da im kupi neke potrepštine. Nije djelovao ništa više nervozno nego uobičajeno.

Uviđaj u selu Kovačevac kod Mladenovca trajao je gotovo pet sati, nakon čega je policija izvela Dejana iz kuće. On je priveden i posle zadržavanja do 48 sati biće saslušan pred nadležnim tužilaštvom. U međuvremenu će verovatno biti procijenjeno i njegovo mentalno stanje, odnosno da li je sposoban da iznese odbranu.

Prema jednoj verziji događaja, Dejan je posle svađe s leđa prišao baki i nožem joj prerezao grkljan. Učinilo mu se da ona daje znake života pa ju je potom više puta po tijelu i glavi udario metalnom štanglom i usmrtio je. Prema drugoj verziji, pak, Dejan je Zorku onesvestio metalnom štanglom, a onda je preklao.

FOTO: Novosti

SESTRE DOŠLE U SELO

OD komšinice Leposave Prokić saznali smo da Dejan ima i dve sestre koje su u četvrtak, čim im je javljeno za tragediju, došle u bakinu kuću.

– One imaju svoje porodice i retko su dolazile u selo kod bake i brata, ali koliko znam, redovno su posećivale očev i majčin grob. Čujem da su i sad došle kad im je javljeno da je Dejan ubio Zorku. Jadne žene. Ipak, grjehota je osuđivati ga jer je bolestan, a umio je nekad i da popije. On jadnik verovatno i ne zna šta je uradio.

NOVOSTI

2 komentara

  1. Oh my goodness! an excellent post dude. Many thanks Nevertheless I’m experiencing issue with ur rss . Do not know why Cannot join it. Can there be anyone finding identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

  2. My spouse and i got quite joyous when Chris could finish off his investigations through the ideas he had out of the web page. It is now and again perplexing to simply possibly be giving for free secrets that many some people might have been selling. And we also realize we have the writer to thank for that. These explanations you have made, the simple web site navigation, the relationships you can give support to foster – it’s got mostly exceptional, and it’s really letting our son and the family do think the situation is interesting, which is wonderfully pressing. Many thanks for the whole thing!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com