VLAST U BUDVI: Ako Džaković ne vrati mandat raspisaćemo izbore - Volim Podgoricu

VLAST U BUDVI: Ako Džaković ne vrati mandat raspisaćemo izbore

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović, šef parlamenta Đorđije Vujović i 16 odbornika poručili su sa današnjeg skupa nezavisnom odborniku Stevanu Džakoviću da više nije dio vladajuće koalicije i da vrati mandat. Okupljeni, zajedno sa predstavnicima izvršne vlasti ispred zgrade Opštine, upozorili su Džakovića da prestane sa ucjenama, vrati mandat koji je dobio tako što je bio na listi Demokratskog fronta, i omogući aktulenoj opštinskoj vlasti da nastavi upravljanje gradom, “koji je opljačkan od strane DPS.” A Vladi Crne Gore, zbog neodržavanja sjednice lokalnog parlamenta, koje Džaković bojkotuje punih četiri mjeseca, neće dozvoliti da uvede prinudnu upravu u metropolu turizma, već će raspisati prijevremene izbore.

Prvi čovjek Budve Dragan Krapović kazao je da Džakovića od današnjeg dan ne smatraju dijelom vladajuće koalcije.

“Vjerujem da ste svi pratili političko medijsku sagu koja se odvijala svih ovih mjeseci vršenja naše vlasti. Kao prvi čovjek izvršne vlasti mogu slobodno da kažem da smo svoj posao obavaljali savjesno i odgovorno, onako kako smo najbolje znali i umjeli, vrlo posvećeno i u interesu svih građana opštine Budve i Crne Gore. Sve zamjerke koje su bile upućene od strane Džakovića i svih ostalih u proteklom periodu nailazile su naše pomno razmatranje i uvažavanje. Bili smo otvoreni za sve vrste predloga. Ne želim da ponavaljam kakve je sve političke vratolomije, zahtjeve i optužbe upućivao ovoj većini. Ono što je potpuno jasno je da se on, pogotovo, pošto se poziva na otvorene liste, ponio jako neodgovorno, neprincipijelno, ja bih rekao sramno, u odnosu na povjerenje koje su građani pružili listi na kojoj se nalazio, pa i njemu samom“, istakao je Krapović.

Prema njegovim riječima sada svi javno traže od Džakovića da vrati mandat listi na kojoj je bio i odblokira i omogući normalan rad Skupštine i opštine Budva.

“Njegovim djelovanjem u proteklih godinu je odloženo i zaustavljeno usvajanje ogromnog broja odluka koje su u interesu građana. Ovakav pristup ne želimo da tolerišemo. Ne tražimo, da budemo potpuno jasni, prisustvovanje Džakjovića sjednicama SO i davanje kvoruma, već da vrati mandat. Ukoliko ne želi da vrati mandat mi ćemo povući određene poteze i u dogledno vrijeme raspisati vanredne izbore”, kazao je Krapović i dodao da neće dozvoliti Vladi da uvede prinudnu upravu u gradu.

Uz naglasak da ove godine nije održana ni jedna sjednica SO, predsjednik parlamenta Vujović (DF) optužio je Džakovića da je na brutalan način ukrao mandat Demokratskom frontu.

“Demokratski front i ja lično, zahtijevamo od Džakovića da nam vrati ukradeni mandat. Nas su izabrali građani. Naš političlki cilj je nastavak koalicionog dogovora i vladanja Budvom do kraja mandata, do 2020. Iz tog razloga, Džaković koji je sam sebe otpisao i moguće prešao u neku drugu političku opciju, mora da vrati mandat DF“, poručio ije Vujović.

Naglasio je da od samoga formiranja vlasti i skupštinske većine, trpe razne ucjene od odbornika Džakovića.

“Odbornike i naše poslanike je ucjenjivao da se usvoji novi Zakon o izboru odbornika i poslanik u državnom parlamentu. A kolika je njegova snaga u Budvi, koliko ima povjerenje građana, najbolje su pokazali nedavno završeni predsjednički izbori, na kojima je učestvovao njegov politički mentor Vasilije Miličković, a u čijem izbornom štabu je bio, osvojio ukupno 90 glasova u Budvi. Vidi se kolika je snaga, moć i uticaj Džakovića u Budvi“, naglaiso je Vujović.

Potvrdio je da ga je u ponedjeljak Džaklović zvao i predložio da sjednica bude održana danas, ali kako je kazao u toku samo jednog dana promijenio je tri puta mišljenje, da bi došli u situaciju da sjednica SO ne može biti sazvana.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com