Bogdanović srušio Klivlend - Volim Podgoricu

Bogdanović srušio Klivlend

U prošlogodišnjem duelu u plej ofu, baš u trećoj utkamici između Klivlend Kavalirsa i Indijane Pejsersa, LeBron Džejms je i ekipa su “jurili” zaostatak od 26 koševa razlike i uspjeli su da na kraju trijumfuju.

Sinoć, godinu dana kasnije Indijana je bila ta koja je bila u minusu 17 poena u odnosu na Kavse, i Pejsersi su uspjeli da stignu tim iz Ohaja i na kraju da trijumfuju sa 92:90.

Imali su Kavalirsi prednost od 17 poena na poluvremenu, ali su onda uspjeli da daju samo 12 poena u trećoj četvrtini uz katastrofalan šut (5 od 19) i čak 7 izgubljenih lopti.

Uoči početka četvrte četvrtine Klivlend je imao 6 poena prednosti, i ove sezone, kad bi u posljedjnjoj dionici ušli kao tim koji vodi, od 40 utakmica sa takvim scenariom, imali su isto toliko pobjeda.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović predvodio je sinoć svoj tim sa 30 poena, od čega je za tri poena šutirao 7 od 9.

Bogdanović je sredinom posljednje četvrtine pogodio za tri poena uz dodatno slobodno bacanje (što je donijelo prednost Pejsersima, prvu od rezultata 13:12), da bi u sljedećem napadu pogodio opet za tri poena.

Uzvratio je LeBron Džejms sa svoje dvije vezane trojke.

Igrao je “Kralj” još jednu odličnu partiju sa 28 poena, 12 skokova i 8 asistencija, ali mu je u ovoj utakmici falilo podrške, pogotovo od spoljne linije.

Kajl Korver, Rodni Hud, Džordž Hil i Džef Grin su kombinovano šutirali 1o d 11 za tri poena.

Završnica meča donijela je uzbudljivu košarku.

Vodila je Indijana sa 4 poena razlike u posljednjem minutu.

Džejms je promašio trojku, ali je Kevin Lav bio dominantan u skoku, da bi potom isti igrač pogodio za 3 poena iz ugla, na 7,6 sekundi do kraja meča.

Nakon brzog faula nad Kolisonom, plej Indijane je bio polovično uspješan sa slobodnih bacanja. Poslije promašenog drugog, do lopte je došao Džej Ar Smit, koji je odlučio da uzme odgovornost pa je tako sa zvukom sirene uputio šut za pobjedu. Smit je ipak bio “kratak”, pa tako Indijana sada vodi u seriji sa 2.1.

Klivlend Kavalirsi tako moraju da “zbiju redove” jer im u naredna eventualna četri meča, trebaju tri pobjede.

U ostalim mečevima Vašington je uspio da savlada Toronto sa 122:103, dok je Milvoki bio bolji od Bostona sa 116:92. Toronto i Boston vode u seriji sa 2:1.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com