Da li je neko dopisivao netačne podatke da pomogne DPS? - Volim Podgoricu

Da li je neko dopisivao netačne podatke da pomogne DPS?

Dio nalaza iz “Analize medijskog sektora u Crnoj Gori sa preporukama za usklađivanje sa standardima Savjeta Evrope i Evropske unije” koji je pripremila radna grupa JUFREX-a nije tačan, a to je iskoristio potpredsjednik Vlade Zoran Pažin da ublaži kritike Evropske komisije o političkom pritisku DPS-a na Savjet RTCG, saopštio je direktor Media centra Goran Đurović.

Pažin je na konferenciji za medije povodom objavljivanja Izvještaj o Crnoj Gori kazao, između ostalog, da je “zabrinut izvještajem JUFREX-a, koji konstatuje da je Javni servis preuzela tradicionalna opozicija”.

Đurović je saopštio da je u Analizi navedeno: “Politička previranja 2016. godine su rezultirala privremenom Vladom u kojoj su vladajuća partija i opozicija morale da dijele vlast u obimu kao nikada prije. Jedan od zahtjeva opozicije odnosio se na promjene u rukovodećoj strukturi RTCG i više prostora za imenovanje članova Savjeta koji nijesu blisko povezani sa dominantnom strankom. Rezultat je bio sastav Savjeta koji je, po prvi put, kontrolisala tradicionalna opozicija. Taj novi Savjet je odmah imenovao generalnog direktora, koji je sa druge strane na brojne važne pozicije postavio pojedince drugačijeg političkog pedigrea”.

“Crnogorska javnost, a i Pažin, zna da je 2016. godine zahtjev opozicije u pregovorima o održavanju parlamantarnih izbora bio vezan za podnošenje ostavke tadašnje direktorice TVCG Radojke Rutović. Nije bilo nikakvog zahtijeva opozicije koji se odnosio na promjene u Savjetu RTCG. Rezultat pregovora vlasti i opozicije bilo je podnošenje ostavke bivše direkorice Rutović i njenih koleginica. Nije bilo nikakvih izmjena u Savjetu RTCG tako da je netačan nalaz da je Savjet RTCG “po prvi put kontrolisala tradicionalna opozicija””, naveo je Đurović.

Ističe da je netačno da je “nekakav novi Savjet RTCG odmah imenovao generalnog direktora koji je na važne pozicije postavio pojedince “drugačijeg političkog pedigrea””.

“Savjet RTCG imenovan je u junu 2014. godine i nije se mijenjao sve do nezakonitih smjena u novembru i decembru 2017. godine. Taj isti Savjet RTCG je, većinom glasova izabrao Rada Vojvodića za generalnog direktora 2015. godine a smijenio ga u decembru 2016. godine. Taj isti Savjet RTCG je izabrao Andrijanu Kadiju za generalnu direktoricu u martu 2017. godine što jasno ukazuje na činjenicu da su netačni nalazi koji govore o navodnoj kontroli “tradicionalne opozicije”. Ukoliko se autori ove Analize ne ograde od ovog dijela dokumenta, koji je generalno posmatrano dobar, smatraćemo da su netačni podaci unijeti za potrebe Demokratske partije socijalista kako bi, na osnovu netačnih navoda, opravdali svoje protivzakonito djelovanje i smjene u Savjetu RTCG”, zaključio je Đurović.

Ostaje da se vidi da li će autori analize reagovati i objasniti kako su ovi netačni navodi dospjeli u analizu, odnosno da li su bili od početka dio dokumenta, ili su kasnije “dopisani”.

Vijesti

3 komentara

  1. Easily, the post is really the greatest on this laudable topic. I concur with your conclusions and will thirstily watch forward to your future updates. Saying thank will not just be sufficient, for the great c lucidity in your writing. I will instantly grab your rss feed to stay privy of any updates. Solid work and much success in your business enterprise!

  2. Spot on with this write-up, I truly think this fabulous website needs considerably more consideration. I’ll apt to be again to learn a lot more, many thanks for that info.

  3. wonderful put up, very informative. I ponder why the other experts of this sector do not realize this. You should continue your writing. I’m sure, you’ve a great readers’ base already!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com