Da su bili na robiji bili bi živi: Ovi kriminalci su likvidirani dok su izbjegavali zatvor - Volim Podgoricu

Da su bili na robiji bili bi živi: Ovi kriminalci su likvidirani dok su izbjegavali zatvor

Luka Radulović, posljednja žrtva mafijaških obračuna u Beogradu, danas bi vjerovatno bio živ da je nakon izricanja pravosnažne presude zbog organizovane trgovine narkoticima poslat na izdržavanje zakonske kazne. On nije jedini za koga se boravak na slobodi i izbjegavanje zatvorske kazne pokazao kobnim, piše Blic.

Luka Radulović

Luka Radulović, ubijen je prije četiri dana u kafani u Crnogorskoj ulici u Beogradu dok je sa prijateljima stajao za šankom u ovom lokalu. Ubica mu je prišao i pred svima u njega ispalio nekoliko metara i pobjegao. Niko ga nije vidio, niko ne može da ga prepozna jer je, kako pričaju gosti lokala, “bila gužva i mrak”.

Radulović je samo mjesec prije ubistva potpisao sporazumno priznanje krivice za trgovinu kokaina i bio je osuđen na tri mjeseca zatvora, međutim uporno je pokušavao da izbjegne i odloži izdržavanje kazne, i dok je to radio likvidiran je pred brojnim prijateljima.

Marko Markuš

Marko Markuš ubijen je u novembru 2017. ispred hotela u Novom Sadu, a ubica do danas nije pronađen. Markuš je iza sebe imao debeli policijski dosije. U februaru prošle godine pušten je iz zatvora nakon što je odslužio kaznu za nanošenje teških tjelesnih povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je od nanešenih povreda u bolnici preminuo.

U vrijeme ubistva protiv njega se vodio postupak za nanošenje teških tjelesnih povreda i Aleksandru Kovačeviću, kom je 2014, polomio vilicu. Postupak je obustavljen nakon Markušove smrti.

Slobodan Šaranović

Slobodan Šaranović ubijen je u martu prošle godine ispred svoje kuće u Budvi. On je samo tri mjeseca prije nego što je likvidiran pušten iz zatvora u Spužu gdje je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je sa Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

On je sve vrijeme negirao krivicu, a Srbija je u više navrata tražila njegovo izručenje.

Nenad Opačić

Nenad OPačić i njegova supruga jasmina ubijeni su 28. februara 2015. ispred zgrade u kojoj su živjeli. U trenutku ubistva on je izdržavao višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici ali je bio na odsustvu.

Ubica je u Nenada Opačića ispalio desetak hitaca i ubio ga na mjestu dok je nejgovu suprugu metak pogodio u glavu. Bio je osuđen zbog organizovanja “veterničke grupe” koja je prodavala narkotike.

Janoš Pnajder Pendula, koji se sumnjičio za ovo ubistvo, pronađen je mrtav u Češkoj poslije nekoliko mjeseci.

Velibor Dunjić

Vođa navijača Crvene zvezde Velibor Dunjić ubijen je sredinom maja 2014. ispred splava na Ušću, pet mjeseci nakon što ga je Viši sud osudio na kaznu zatvora od dvije godine zbog napada na lidera LDP Čedomira Jovanovića.

On je osuđen da je Jovanovića napao u restoranu sa supruguom i prijateljima. Istom presudom Dunjiću je ukinut pritvor, a uoči žalbenog postupka koji je trebalo da se održi pred Apelacionim sudom, Dunjić je ubijen.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com