Grupi Rožajaca ukupno 19 godina zatvora - Volim Podgoricu

Grupi Rožajaca ukupno 19 godina zatvora

Rožajac Rijad Fetahović osuđen je juče prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici na dvije i po godine zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanja i stavljanje u promet opojnih droga. Podgoričani Đuro Mugoša, Božo Čeko i Ivica Nešković istom presudom su osuđeni na po tri godine zatvora zbog trgovine narkoticima, dok su Mihailo Velašević i Veselin Radović osuđeni na jedinstvenu kaznu od po dvije godine i dva mjeseca iza rešetaka, a pored krijumčarenja droge na teret im se stavlja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nikola Markuš je kažnjen dvogodišnjom zatvorskom kaznom, Danilo Kovačević jedobio devet mjeseci, a Željko Joksimović pola godine.Presudu je izrekao sudija Vladimir Novović.
Sudija je kao odlučne činjenice za izricanje osuđujuće presude naveo utvrđeno činjenično stanje u prethodno pravosnažno okončanim krivičnim postupcima protiv nekoliko okrivljenih, mjere tajnog nadzora i iskaz okrivljenog Joksimovića u prethodnom postupku.

Osuđeni su uhapšeni u višemjesečnoj policijskoj akciji „Kvart“, tokom 2013, kada je zaplijenjeno oko 560 grama heroina, dva kilograma skanka, preko 300 tableta „Subuxon“, oko 900 grama smješe koja služi za miješanje sa opojnim drogama, dva pištolja, više komada municije, više automobila i i mobilnih telefona.
Prema navodima iz optužnice, Mihailo Velašević je krajem marta 2013. prodao heroin Veselinu Radoviću za 800 eura. Policija je tokom pretresa stana koji je koristio Radović pronašla i oduzela 48,7 grama heroina i 1,76 grama tablete „Suboxon”. Kako se navodi u optužnom aktu, Rijad Fetahović je na području Bijelog Polja prodao heroin Božu Čeku i Velaševiću u vrijednosti od 3.000 eura, a za koju su mu oni ostavili „golf IV“. Čeko i Velašević su sa kupljenom drogom krenuli prema Podgorici, ali ih je policija zaustavila na ulazu u grad, a potom i uhapsila.

– Željko Joksimović je iz Hrvatske tri puta unio „buprenofin”, odnosno tablete „Subuxon”, koje je prodavao Danilu Kovačeviću i Nikoli Markušu. Prvi put je unio 56 tableta „Subuxon”, zatim 140, pa 190. Đuro Mugoša, bivši službenik ZIKS-a, prenosio je drogu od Boža Čeka u ZIKS, a potom je predavao Ivici Neškoviću, koji je teblete prodavao zatvorenicima. Čeko je uhapšen u maju 2013. i tom prilikom je kod sebe imao 107 tableta koje je trebalo da se pošalju u ZIKS – navodi se u optužnici.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com