Početna » NOVOSTI » Koprivica: Bečićev magistarski rad sadrži 75 fusnota i 49 izvora

Koprivica: Bečićev magistarski rad sadrži 75 fusnota i 49 izvora

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica tvrdi da lider te stranke Aleksa Bečić nije plagirao magistarski rad i da nije bilo nikakvog prikrivanja korišćenja literature i tuđih radova.

“Bečićev magistarski rad “Uticaj tržišta kapitala na korporativno upravljanje u Crnoj Gori” napisan  je na 113 stranica i sadrži 75 fusnota i 49 izvora, iz čega proizlazi da se radi o ozbiljnom naučno-istraživačkom poduhvatu. Nije bilo nikakvog prikrivanja korišćenja literature i tuđih radova. Po svim kriterijumima opšteprihvaćenim u naučnoj zajednici, rad je ozbiljniji što sadrži više citata i parafraza drugih kredibilnih autora, jer govori o kvalitetu i obuhvatu naučnog istraživanja”, kazao je Koprivica.

On je rekao da je gruba  neistina da je Bečić uzeo ideje, nalaze i misli drugog autora sa prikrivanjem izvora.

“Optužan je za uzimanje tuđeg, a dvije fusnote je stavio u vezi sa tim na strani 14 i 15, iz čega proizlazi da autor nije krio korišćenje literature, kompletnu je naveo u fusnotama, od kojih se jedna zbog preloma nalazi tek na drugoj stranici. U vezi sa sljedećim navodom koji se odnosi na označeni dio na strani 19 i 20, Bečić je autora naveo u bibliografiji, i to uz maksimalno konkretne i tačne naznake izvora iz kojeg je taj dio legitimno citiran, što opet dokazuje da ništa nije prikrivao, već je uputio na izvor”, rekao je Koprivica.

 

Check Also

POGLEDAJTE NOVI KLIP PODGORIČANA: “Kumara imamo ti posa, četiri miliona i dvije tri stotine iljada; A da nemate jedan cigar?”

Podgorički režiser Srđan Stanojević je objavio novu epizodu iz serije kratkih klipova “Kumare”. Pogledajte o ...

HITNO POTREBNA KRV

“HITNO je potrebno 5 jedinica krvne grupe AB – zbog operacije koja ce se obaviti ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *