Koprivica: Bečićev magistarski rad sadrži 75 fusnota i 49 izvora - Volim Podgoricu

Koprivica: Bečićev magistarski rad sadrži 75 fusnota i 49 izvora

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica tvrdi da lider te stranke Aleksa Bečić nije plagirao magistarski rad i da nije bilo nikakvog prikrivanja korišćenja literature i tuđih radova.

“Bečićev magistarski rad “Uticaj tržišta kapitala na korporativno upravljanje u Crnoj Gori” napisan  je na 113 stranica i sadrži 75 fusnota i 49 izvora, iz čega proizlazi da se radi o ozbiljnom naučno-istraživačkom poduhvatu. Nije bilo nikakvog prikrivanja korišćenja literature i tuđih radova. Po svim kriterijumima opšteprihvaćenim u naučnoj zajednici, rad je ozbiljniji što sadrži više citata i parafraza drugih kredibilnih autora, jer govori o kvalitetu i obuhvatu naučnog istraživanja”, kazao je Koprivica.

On je rekao da je gruba  neistina da je Bečić uzeo ideje, nalaze i misli drugog autora sa prikrivanjem izvora.

“Optužan je za uzimanje tuđeg, a dvije fusnote je stavio u vezi sa tim na strani 14 i 15, iz čega proizlazi da autor nije krio korišćenje literature, kompletnu je naveo u fusnotama, od kojih se jedna zbog preloma nalazi tek na drugoj stranici. U vezi sa sljedećim navodom koji se odnosi na označeni dio na strani 19 i 20, Bečić je autora naveo u bibliografiji, i to uz maksimalno konkretne i tačne naznake izvora iz kojeg je taj dio legitimno citiran, što opet dokazuje da ništa nije prikrivao, već je uputio na izvor”, rekao je Koprivica.

 

1 komentar

  1. Thanks for some other excellent article. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I am at the look for such info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com