Na pomolu koalicija DF, SNP i Prave Crne Gore u Podgorici, u Frontu sukob oko kandidata za gradonečelnika - Volim Podgoricu

Na pomolu koalicija DF, SNP i Prave Crne Gore u Podgorici, u Frontu sukob oko kandidata za gradonečelnika

Demokratski front planira da u Podgorici nastupi u koaliciji sa Socijalisticlčkom narodnom partijom Vladimira Jokovića i Pravom Crnom Gorom Marka Milačića, saznaje CdM iz DF-a.

“Sa SNP-om je već izvjesno koaliranje, ali ćemo ovih dana razgovorati i sa Milačićem kako bi postigli dogovor o ovoj koaliciji. Smatramo da bi to bio pun pogodak za nastup u Podgorici, jer vjerujemo da možemo ostvariti odličan rezultat”, tvrdi izvor CdM-a iz DF-a.

Kako naglašava, u DF nijesu voljni da se toj koaliciji priključi Ujedinjena Crna Gora Gorana Danilovića.

“On je bivši funkcioner DF-a i mnogi smatraju da za njega I njegovu partiju nema mjesta u ovoj koaliciji. A jasno je da ta partija nema izgrađen rejting”, smatra izvor CdM-a iz DF-a.

Podsjećamo da je DF prije dva dana uputio poziv Građanskom pokretu URA i Demokratama da povuku listu za izbore u Podgorici kako bi pravili široku koaliciju u Podgorici, ali od toga neće biti ništa jer od petka traje politički rat između DF-a i DCG, a GP URA je jasno poručio da nema dogovora sa Frontom.

I dok se prave koalicioni dogovori, politički sukob u DF-u vodi se oko kandidata za gradonačelnika. Kako CdM saznaje, Nova srpska demokratija NOVA hoće da to bude Slaven Radunović, a  Pokret za promjene PzP na toj poziciji želi Branku Bošnjak.

Izvor CdM-a iz PzP-a je naglasio da će o svemu odlučiti Predsjednistvo DF-a naredne sedmice.

“Radunović  je kandidat NOVA-e. Mi smatramo da je Bošnjak bolji kandidat za gradonačelnika. Prepoznata je godinama kao odbornik koji poznaje odlično prilike u Glavnom gradu. Čak i istraživanja koja su rađena pokazala su da Bošnjak ima značajno veću podršku od Radunovića.  Ta istraživanja su pokazala da Bošnjak ima podršku i da ulazi u biračko tijelo GP URA i Demokrata, čak i jednog dijela DPS-a. Vidjećemo kako će biti.  Konačnu odluku donijeće Predsjedništvo DF-a. U svakom slučaju, mi nećemo sporiti nijedno rješenje jer nam je cilj da budemo što jači I da ostvarimo što bolji rezultat u Podgorici. Ipak, smatramo da je Branka Bošnjak odlično rješenje, koja bi imala ogromnu podršku, svakako nogo veću od Radunovića”, zaključio je izvor CdM-a iz PzP-a.

DNP se još nije izjasnio o kandidatu za gradonačelnika, odnosno, nije poznato da li podržavaju nekog od ova dva kandidata ili će imati svoj prijedlog.

Izbori u Podgorici održaće se 27. maja.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com