Podgorički taksisti pitaju Rakočevića: Zašto se nekima izdaje 5, a nekima 50 licenci? - Volim Podgoricu

Podgorički taksisti pitaju Rakočevića: Zašto se nekima izdaje 5, a nekima 50 licenci?

 

NVO “Unije taksi prevoznika Crne Gore” demantuje navode Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj  i Marka Rakočevića da je protiv njega podnesena krivična prijava od strane NVO “Unije taksi prevoznika Crne Gore” .

Povodom teksta u kome se tvdi da je “svercovano sedam TX tablica”u ovom uduženju tvrde da sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj g-din Marko Rakočević, navodi da je protiv njega podnesena krivična prijava od strane NVO “Unije taksi prevoznika Crne Gore” .

-Međutim, Unija nije podnijela krivičnu prijavu protiv sekretara, već dala saopštenje u kome je obrazloženo da je krivična prijava podnesena od strane  jednog od mnogobrojnih članova ove Unije.

U vezi sa navedenim, pozivamo Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj da javno iznese podatke o tome koje je privredno društvo i na koji način švercovalo sedam TX tablica, kao i o  kakvim prijetnjama i zataškavanju je riječ. Unija je uvijek nastojala da poštuje zakon i zakonske propise, težeći uređenju taksi djelatnosti, tako da svi imaju jednaka prava i posluju pod istim uslovima. Uniju interesuje na koji način je procijenjen optimalan broj taksi vozila na teritoriji Glavnog grada, tačnije kako se došlo do broja 972, ali i sam kriterijum izdavanja licenci, zašto se  nekima izdaje 5, a nekima 50 licenci?, pitaju iz ovog udruženja. 

Još jedna neistina u izjavi g-dina Rakočevića – dodaju iz ove NVO – tiče se inicijative o uvođenju TX tablica, jer su podsjećamo, iste uvedene na zahtjev NVO “Unije taksi prevoznika Crne Gore” i Strukovnog sindikata, što je rezultat naše borbe  za rješavanje problema u ovoj oblasti i istovremeno želje da sve bude u skladu sa zakonom. Takođe, još jedan dokaz da Unija pokušava da se izbori za isključivo legalno obavljanje djelatnosti, jeste i zahtjev upućen Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj,  kako bi se izdavale vinjete auto-taksi prevoznicima. One su uvedene ranije od strane Sekretarijata, ali su se tek aktivnošću i inicijativama Unije počele izdavati i propisano poštovati.

Ističu da u okviru Unije postoji privredno društvo, kojem nije izdata nijedna licenca, dok s druge strane,  pojedinim firmama su u prethodnoj godini više puta izdati novi izvodi licenci.

Oni su pozovali Strukovni sindikat i nadležne organe u ovoj oblasti, kako bi  zajedničkim snagama riješili postojeće probleme, a ne “podmetali kukavičje jaje”.

                          

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com