Policajac šamarao dječaka - Volim Podgoricu

Policajac šamarao dječaka

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je tokom prethodnog mjeseca izvršilo kontrole zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu četiri pritužbe građana. Nakon postupaka kontrole, u jednom slučaju je utvrđena osnovanost navoda pritužbe. Ostale žalbe su odbačene kao neosnovane.

Inspektori Unutrašnje kontrole uvažili su pritužbu Budvanina V.S. na policijskog službenika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata M.I. zbog načina postupanja prema njegovom maloljetnom sinu V.M. Budvanin je u žalbi naveo da je policajac 27. januara, oko 21.45, na igralištu u naselju Adok u Budvi, optužio njegovog maloljetnog sina da je navodno lupao na vrata njegovog stana. Nakon toga, policajac je fizički nasrnuo na dječaka i šamarao ga, zbog čega je protiv njega podnijeta prijava CB Budva, piše Dan.

“U postupku unutrašnje kontrole utvrđeno je da je pritužba osnovana i konstatovano je da su od strane nadležnih policijskih službenika CB Budva i neposrednog rukovodioca organizacione jedinice policije u kojoj je raspoređen policijski službenik već preduzete zakonske mjere u cilju utvrđivanja odgovornosti policijskog službenika M.I”,  saopšteno je iz MUP-a.

U preostala tri slučaja pritužbe su ocijenjene kao neosnovane jer u postupcima kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi kojima bi se potvrdili navodi pritužbi.

Odbačena je i žalba Tivćanina R.N. na postupanje policijskih službenika SP OB Tivat i policijskih službenika SAJ zbog načina postupanja prema njemu prilikom kontrole u saobraćaju 3. oktobra. Nakon što Je zaustavio vozilo kojim Je upravljao, postupajući po naredbi policijskog službenika, vozilu su, kako je kazao, prišli pripadnici SAJ-a koji su ga pretresli a zatim izvršili pretres njegovog vozila, dok mu je policijski službenik R.Lj., uhvativši ga za majicu, uputio prijetnje, nakon čega su pripadnici SAJ-a prema njemu upotrijebili silu.

“U postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi nesporno ukazivali na postojanje osnova za pokretanje postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti policijskih službenika u vezi sa predmetnim slučajem, ali je, zbog činjenice da se u ovom slučaju radilo o navodima o zlostavljanju od strane policijskih službenika, izvještaj sa spisima predmeta sačinjenim u postupku unutrašnje kontrole dostavljen Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalji postupak i konačnu ocjenu i odlučivanje”, saopšteno je iz MUP-a.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com