Štab Miličkovića podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika i članova DIK-a - Volim Podgoricu

Štab Miličkovića podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika i članova DIK-a

Štab Vasilija Miličkovića koji je bio kandidat za predsjednika Crne Gore podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika Državne izborne komisije (DIK) Budimira Šaranovića i članova DIK Nataše Pešić, Aleksandra Jovićevića i Mersudina Dautovića.

“Sve naprijed navedeno na način što su prijavljena lica u spornom periodu donijeli Odluku o Prigovoru kandidata za Predsjednika Crne Gore Mladena Bojanića na način što je isti odbacila kao nedozvoljen. U obrazloženju je navedeno da se isti odbacuje iz razloga što se prigovor Državnoj izbornoj komisiji, saglasno zakonskim odredbama može
podnijeti samo protiv odluka opštinskih izbornih komisija”,navodi se u saopštenju.

Dodaju da o konkretnom prigovoru opštinske izborne komisije nijesu odlučivale.

“Prijavljena lica su bila svjesna da na ovaj način nastupa teža povreda prava izbornih prava a i imovinska šteta Državi Crnoj Gori koja će se ogledati u ponavljanju izbornog procesa”, saopšteno je iz štaba Miličkovića.

Kao dokaz navode Uvid u saopštenje Državne izborne komisije na zvaničnom web sajtu.

Iz Štaba predlažu da se pred Specijalnim državnim tužilaštvom Podgorica kao stvarno i mjesno nadležnim pozovu prijavljena lica kako bi dali izjave na sve naprijed navedene okolnosti, kao i da se sa portala, javno dostupnih društvenih mreža izuzmu saopštenja i zapisi sa kojih će se na nesumnjiv način vidjeti da su prijavljena lica izvršila grubu povredu izbornog zakona.

2 komentara

  1. I just now wanted to inform you how much we appreciate anything you’ve shared to help increase the value of the lives of people in this subject matter. Through your current writings, I have gone from simply an amateur to a skilled in the field. It can be a gratitude to your endeavours. Much thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com