PODGORICA: Krivična prijava protiv Alekse Bečića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Krivična prijava protiv Alekse Bečića

NVO Centar za akademski integritet u utorak će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića.

Najavili su da će se prilikom predaje krivične prijave, javnonosti obratiti izvršni direktor naše NVO Mitar Đukanović, koji će se osvrnuti na “seriju javnih napada koji su, od strane političke partije gdina Bečića, upućene na našu adresu”.

Đukanović je prije tri dana kazao da je gotovo polovina magistarskog rada Bečića plagijat. On je, na pres konferenciji, predstavio rezultate pilot istraživanja autentičnosti pet naučnih radova, čiji su ministar zdravlja Kenan Krapović, ministar prosvjete Damir Šehović, ministar odbrane Predrag Bošković, profesor Janko Radulović, i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Đukanović je naveo da je softver Turnitin pokazao 44 odsto poklapanja magistarskog rada Alekse Bečića sa drugim radovima.

Momo Koprivica iz Demokrata kazao je da je sporni dio Bečićevog rada uredno citiran iz djela profesora Ekonomskog fakulteta Lojpura i Lakićevića. Potpredsjednik Demokrata saopštio je i da je „lažna analiza Bečićevog rada“ završena 31.12.2017, iako je udruženje Centar za akademski integritet osnovano 18. marta ove godine.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com