Home / NOVOSTI / Hronika / PODGORICA: Šaković ne zna zašto njegov advokat nije došao

PODGORICA: Šaković ne zna zašto njegov advokat nije došao

Suđenje Cetinjaninu Dušku Martinoviću, koji je uhapšen u okviru akcije “Mak”, okrivljen za međunarodni šverc narkotika, odloženo je danas u podgoričkom Višem sudu, jer nije došao advokat Branko Anđelić. Njega je sudsko vijeće sudije Vesne Pean kaznilo novčanom kaznom od 500 eura, jer nije opravdao svoj nedolazak.

Jedan od okrivljenih, Marko Šaković, je kazao da ne zna zašto njegov advokat Anđelić nije došao, te da ga nije obavijestio da neće doći.

Martinović je istakao da se suđenje odugovlači, te da to teško pada njemu i njegovoj porodici. Naglasio je da se izjasnio krivim i da smatra da nema svrhe odugovlačiti ovaj postupak.

“Dvije i po godine sam u pritvoru, izjasnio sam se krivim. Ovi ljudi kojima se sudi nisu krivi. U neizvijesnosti sam kao i moja porodica. Znam da se čeka na međunarodno pravnu pomoć, ali komunikacija Hrvatske i Crne Gore je lijepo išla prije dok su skupljali podatke o nama okrivljenima, a sad ne znam šta je problem”, jasan je Martinović.

Advokat Mitar Mugoša, koji zastupa novinara Jova Martinovića, tražio je da se ukinu mjere u odnosu na njegovog branjenika, kako bi mogao da se slobodno kreće i bavi poslom od kojeg živi.

U okviru akcije “Mak”, 2015. godine, uhapšeni su i Maljota Đurašević, Dejan Rutović i Lozničanka Marija Milovanović.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Dejan Jablan zvani Oluja, Igor Vušurović, Vaso Perović, Rebeka Luis Jakob Šur, Branka Stanišić, Milan Marić, Jovo Martinović , Marko Šaković, Željko Vujačić, Zlatko Romanović i Nanik Selnanović.

Cetinjanin priznao da je kriv za šverc narkotika

Martinović je ranije priznao da je kriv za šverc heroina, kokaina i marihunane. On je ranije naglasio da nisu tačni detalji iz optužnice specijalne tužiteljke Mire Samardžić, ističući da ostali optuženi nemaju ništa sa izvršenjem tog krivičnog djela.

CdM

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com