POKUŠAJ UBISTVA U NIKŠIĆU: Mi­lan Vu­ko­tić ostaje u pritvoru - Volim Podgoricu

POKUŠAJ UBISTVA U NIKŠIĆU: Mi­lan Vu­ko­tić ostaje u pritvoru

Nik­ši­ća­nin Mi­lan Vu­ko­tić (41) ostaće u pritvoru zbog sumnje da je pokušao da ubije sugrađanina Nik­šu To­do­ro­vića (38), odlučio je Apelacioni sud. Odlukom Višeg suda u Podgorici njemu je produžen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svjedoke ili ponoviti djelo za koje se sumnjiči ukoliko se nađe na slobodi, na šta se žalio njegov branilac.
Incident se dogodio u februaru. Todorović je ra­njen u tu­či ko­ja se do­go­di­la is­pred ka­fi­ća „Fe­niks“ u Nik­ši­ću. Osumnjičenog je po­li­ci­ja uhap­si­la iste ve­če­ri na mje­stu do­ga­đa­ja. To­do­ro­vić, ko­ji je za­do­bio po­vre­de opa­sne po ži­vot, zbri­nut je u nik­šić­koj Op­štoj bol­ni­ci, gdje je konstatovano da je zadobio dvi­je ubod­ne ra­ne, u pred­je­lu grud­nog ko­ša i u sla­bin­skom di­je­lu, i da ima po­vre­du pluć­nog kri­la.
Te noći je is­pred lo­ka­la „Fe­niks” do­šlo do tu­če ne­ko­li­ko Nik­ši­ća­na. Po pri­je­mu pri­ja­ve, na li­ce mje­sta je ubr­zo sti­gla in­te­r­vent­na je­di­ni­ca po­li­ci­je, ko­ja je is­pred po­me­nu­tog ka­fi­ća za­te­kla ra­nje­nog To­do­ro­vi­ća, kao i Vu­ko­ti­ća, od ko­jeg su od­u­ze­li nož i li­ši­li ga slo­bo­de pod sum­njom da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo ubi­stvo u po­ku­ša­ju.
U odluci Apelacionog suda navodi se da je u daljoj istrazi potrebno saslušati svjedoke koje osumnjičeni poznaje. Upravo zato, postoji opasnost da će Nikšićanin, ukoliko mu pritvor bude ukinut, uticati na ove svjedoke, a sve kako bi olakšao svoj položaj u istrazi.
Takođe, utvrđeno je i da je ranije pravosnažno osuđivan za krivična djela sa elementima nasilja, pa postoji opasnost da će ponoviti djelo ukoliko se bude branio sa slobode.

(Dan)

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com