Pronađeno beživotno tijelo Podgoričanina Ranka Berišića - Volim Podgoricu

Pronađeno beživotno tijelo Podgoričanina Ranka Berišića

Identifikacijom tijela, koje je danas oko 16 sati pronađeno kod Bečića, utvrđeno je da se radi o Podgoričaninu Ranku Berišiću (60), koji je nestao 18. aprila, nezvanično saznaje CdM od izvora bliskog akciji potrage.

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti, MUP-a i ronioci Regionalnog ronilačkog centra Bijela tragali su šest dana za Berišićem, koji je nestao na moru kod Buljarice.

“Ronioci Regionalnog centra iz Bijele su pretraživali morsko dno od mjesta gdje se pedalina prevrnula, do Petrovačkog ostrva. Ronili su oko tri sata do 40 metara dubine. Uslovi ronjenja su bili dobri. Oni će nastaviti pretraživanje morskog dna, oko lokacije gdje se dogodila nesreća”, kazao je za CdM juče direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela Veselin Mijajlović.

Tragači su pronašli, dan nakon nestanka Podgoričanina, pedalinu na deset milja od Budve po dubini. Kako se sumnja, B.R. je sa N.M. pedalinom pošao u ribolov. Zbog snažnog nevremena i vjetra, koji je duvao brzinom od 40 čvorova, njihovo plovilo je počelo da tone.

“Dobili smo informaciju 18. aprila da su dva lica pedalinom otišla da pecaju i da je jedna osoba skočila sa plovila do obale, a da B.R. nije htio da iskoči. Vjetar je bio jak i odnio je pedalinu i njega na otvoreno more. Mi smo nakon 15 minuta izašli i počeli pretragu”, rekao je Kočan.

Već šest dana tragači pretražuju more. I pored umora i jakog vjetra koji ih je zadesio ove dane, ekipe koje traže Podgoričanina ne odustaju i daju sve od sebe. Iako je potraga završena zvanično prekjuče, nakon 48 sati, oni ne odustaju jer im je svaki život i čovjek bitan.

Izvor: CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com