Titula obezbijeđena, slijedi napad na crnogorske rekorde - Volim Podgoricu

Titula obezbijeđena, slijedi napad na crnogorske rekorde 

Kada šest kola prije kraja sezone sa 22 boda prednosti jedan tim osvoji titulu, igračima, stručnom štabu i upravi se može reći samo: ‘Kapa dolje’. Jasno je da se radi o totalnoj dominaciji.

Upravo to je uradila Sutjeska sa trenerom Nikolom Rakojevićem!

“Plavo bijeli” su osvojili treću titulu u istoriji nakon šampionskih kruna 2013. i 2014, te četvrti pehar pošto su prošle sezone podigli trofej Kupa. A iskusni Peco je u samostalnoj Crnoj Gori podigao treći pehar nakon titule sa ekipom Mladosti 2016, te tog prošlogodišnjeg Kupa.

Ipak, šampionski lovor sa njegovom Sutjeskom je nešto posebno…

“To je nešto što smo čekali”, zadovoljan je rođeni Nikšićanin, koji nijednog trenutka tokom sezone nije padao u euforiju, uprkos tome što je bilo jasno da je Sutjeska blizu titule još u prvom dijelu sezone…

“Nismo govorili da je titula naša, dok stvarno nije sve bilo gotovo”.

Titula je ozvaničena u subotu kada je u Danilovgradu pala Iskra, zatim je uslijedila fešta sa navijačima Vojvodama, pa privatna proslava. I sve to su Nikšićani zaslužili, jer su do vrha došli pošto su bili totalno dominantni.

“Tabela pokazuje koliko je titula bila dominantna. Mogu da pričam bilo šta, ali kada se pogleda tabela, sve se vidi”, rekao nam je Rakojević, koji “gađa” suštinu.

“Momci su maksimalno odradili posao, iznijeli su najveći teret. Bili su posvećeni, profesionalni, nikakav problem nisam imao sa njima. Pored toga, imali smo dobre uslove za rad, uprava je svoj posao odradila maksimalno dobro, a Vojvode su nas podržavale i kada smo igrali slabo. Na kraju, i mi u stručnom štabu smo radili kako treba, pa se sve poklopilo”.

Kad ste osjetili da je ‘to to’?

“Od starta smo počeli da igramo dobro, moglo je da se nagovjestiti da ćemo biti tu negdje među tri. Međutim, mnogi su najavljivali svoju sezonu, čak i duplu krunu, ali mi smo se uzdali u svoj kvalitet i rad koji smo imali”, jasan je Peco, koji potencira januarski prelazni rok.

“Nismo imali tumbanja. Stigli su samo Šaleta Kordić i Miloš Radulović, ušli u sistem rada i sve je ispalo kako treba”.

Pehar su u Nikšić donijeli svi, a veliku ulogu su imali igrači koji su na početku sezone bili rezerve. Luka Merdović se raspucao u posljednje vrijeme, omladinci Aleksa Marušić i Milutin Osmajić su se uhodali sa prvim timom.

“Jedna grupa igrača je iznijela jesenji dio prvenstva, kao i jedan dio proljeća. A kada su neki drugi igrači dobili šansu, dokazali su sa pravom da se može računati na njih. Pokazali su da su sto odsto fokusirani na rad”, jasan je Rakojević, koji neće na silu gurati mlade igrače (Marušić, Osmajić, Vladimir Bubanja).

“Svi očekuju tako nešto. Prihvatam da je to neka realna opcija. Međutim, ne želim da na silu radim bilo šta. Ako kroz rad, koji je do sada bio potpuno OK, zasluže da igraju igraće”

Sutjeska je tokom sezone disala i sada diše kao jedna porodica. Vidjelo se to kada je Božo Marković saznao da mora na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata i da će sa terena odsustvovati najmanje pola godine. Svi su bili uz napadača, ali je i drugi strijelac ekipe bio uz ekipu.

“Povreda naravno poremeti ekipu. Božo je uvijek uz nas, bio je na slavlju, dolazi na treninge sa štakama. Potreban je klubu. Nadam se da će se brzo oporaviti, mnogo znači za Sutjesku”.

Rakojeviću 1. juna ističe ugovor, a sa svojim momcima će do kraja sezone napasti nekoliko rekorda za istoriju najveću prednost između prvoplasiranog i drugoplasiranog tima (rekord je pet bodova, Sutjeska 2013), najviše osvojenih bodova (80 bodova Budućnost 2012), najviše pobjeda (25 pobjeda Zeta 2007, Budućnost 2012).

“Potrudićemo se da odigramo najbolje što možemo, a to podrazumijeva da pokušamo da oboravimo rekorde”, jasan je Peco Rakojević.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com