Đukanoviću čestitke uputili šefovi država: Česke, Grčke, Gruzije i Uzbekistana - Volim Podgoricu

Đukanoviću čestitke uputili šefovi država: Česke, Grčke, Gruzije i Uzbekistana

Povodom pobjede na predsjedničkim izborima predsjedniku Milu Đukanoviću čestitke su uputili predsjednik Češke Miloš Zeman, predsjednik Grčke Prokopis Pavlopoulos, predsjednik Gruzije Giorgi Margvelašvili i predsjednik Uzbekistana Šavkat Mirzijojev, saopšteno je iz DPS-a.

Predsjednik Republike Češke Miloš Zeman je, kako navode, uz najsrdačnije čestitke povodom pobjede na predsjedničkim izborima istakao tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Češke koji se uspješno razvijaju ne samo na političkom i ekonomskom planu, već i u oblastima prosvjete, nauke i kulturne saradnje.

Predsjednik Grčke Prokopis Pavlopoulos uputio je predsjedniku Đukanoviću najbolje želje za uspjeh u obavljanju predsjedničkog mandata i izrazio nadu da će to doprinjeti daljem blagostanju i prosperitetu građana Crne Gore.

Predsjednik Gruzije Giorgi Margvelašvili je, kažu iz DPS-a, čestitajući pobjedu na predsjedničkim izborima istakao da su građani glasali za napredak, mir, sigurnost i bezbjednost Crne Gore, kao i za njene buduće uspjehe. On je potvrdio da Gruzija pridaje veliki značaj unapređenju prijateljskih i međusobno korisnih odnosa sa Crnom Gorom i izrazio uvjerenje da će u predsjedničkom mandatu Mila Đukanovića dugoročno prijateljstvo i jako partnerstvo između Crne Gore i Gruzije biti dodatno unaprijeđeni i produbljeni na obostranu korist dvije zemlje.

Predsjednik Republike Uzbekistan Šavkat Mirzijojev je srdačno čestitao uspjeh na predsjedničkim izborima ističući da Uzbekistan Crnu Goru smatra perspektivnim partnerom u regionu Balkana. U tom pravcu izrazio je spremnost za dalji razvoj obostrano korisne saradnje kroz unapređenje političkog dijaloga i snaženje trgovinsko-ekonomskih, investicionih i kulturno-humanitarnih odnosa, kako bi zajedničkim naporima bilateralni odnosi bili obogaćeni konkretnim praktičnim sadržajima.

 (Antena M)

2 komentara

  1. Can I simply say what a relief to uncover somebody that in fact knows what theyre preaching about online. You certainly learn how to bring a concern to light and earn it essential. The best way to ought to check out this and understand this side on the story. I cant think youre not more well-liked simply because you undoubtedly hold the gift.

  2. What I wouldnt give to have a debate with you about this. You just say so many things that come from nowhere that Im fairly certain Id have a fair shot. Your blog is wonderful visually, I mean people wont be bored. But others who can see past the videos and the layout wont be so impressed with your generic understanding of this topic.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com