NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Aco Đukanović lično zabranio direktni TV prenos mog suđenja - Volim Podgoricu

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Aco Đukanović lično zabranio direktni TV prenos mog suđenja

Lider Pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević saopštio je da je Aco Đukanović “lično zabranio direktni TV prenos” njegovog suđenja.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica odbila je danas predlog Medojevića i njegovih advokata za snimanjem i javnim prenosom suđenja zbog krivičnih djela stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca.

“Odluku da se zabani prenos mog suđenja je donio lično Aco Đukanović, kada ga je Katnić informisao u jednom podgoričkom restoranu o mom slučaju. Kada je Aco Đukanović vidio da Katnić nema nijedan dokaz, upozorio je Katnića da bi direktni TV prenos suđenja bio veoma opasan za njega i brata jer bih ja imao sjajnu priliku da građanima Crne Gore, ali i regiona pojasnim kako se peru pare u Prvoj banci od šverca cigareta, droge, oruzja, što bi ozbiljno uzdrmalo režim i pojacalo pritisak međunarodne zajednice na Katnića da procesuira prave slučajeve pranja novca”, saopštio je Medojević.

Dodao je da je odluka Medenice “dokaz da braća Đukanović, a dominantno mlađi brat Aco kontrolišu sve institucije sistema”.

“I da su veoma zabrinuti oko saznanja koje ja u kontinuitetu dobijam od mojh izvora iz ANB oko ključnih tokova novca od šverca u Crnoj Gori. Ovom odlukom Medenica je nametnula ogromnu odgovornost sudiji Pean koja će morati da vodi montirani proces koji je Katnić pokrenuo na bazi lične odmazde protiv mene, zbog mojih javnih ukazivanja na zločine za koje Katnića optužuju civili u Cavtatu u ratnim operacijama 1991/92.”, naveo je Medojević.

On je dodao da nema šta da krijem i da želi javno suđenje.

“Strah je čudo i režim ne smije da dozvoli moje obraćanje javnosti. Aco zna zašto”. zaključio je Medojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com