PODGORICA: Na bazenu SC Morača počela škola plivanja - Volim Podgoricu

PODGORICA: Na bazenu SC Morača počela škola plivanja  

Škola  sportskog plivanja za djecu i učenike, uzrasta od 5 do 18 godina na bazenima SC Morača, koju organizuje Društvo “Sportski objekti” počela je, a interesovanje je veliko. Otvaranjem zatvorenog bazena stvoreni su uslovi za rad škole plivanja na cjelogodišnjem nivou i na taj način uključivanje, prije svega, populacije djece i učenika.

Na osnovu izjašnjavanja polaznika, ili njihovih roditelja, polaznici će biti podeljeni na dvije grupe –prepodnevnu od 9 do 11h i poslijepodnevnu od 18 do 20h. Potom će se formirati dvije grupe za prijepodnevnu i dvije za poslijepodnevnu smjenu. Rad je organizovan u prijepodnevnoj (9.00 do 10.00 i 10.00 do 11.00h) i poslijepodnevnoj (18.00 do 19.00 i 19.00 do 20.00h) smjeni. Prilikom ove podjele poštovaće se slobodno vrijeme polaznika. Program će se realizovati po mjesečnim ciklusima 3 x 1 sat neđeljno. Svi polaznici će na osnovu rezultata sa inicijalnog provjeravanja biti podijeljeni na osam homogenih grupa.

Predviđeno je da svaki polaznik provede na bazenu 24 sata za jedan mjesec. Svaki polaznik će, na osnovu inicijalnog ocjenjivanja biti uključen u nastavni program koji najbolje odgovara njegovim ličnim sposobnostima, znanjima i karakteristikama.

Konačna podjela polaznika obavlja se nakon inicijalnog ocenjivanja,kada se u obje smjene formira po četiri grupe i svi polaznici dobijaju satnicu za nastavni proces. Tako će dvije grupe u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni raditi svakog ponedeljka, srijede i petka, a sledeće dvije grupe u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni raditi svakog utoraka, četvrtaka i subote.

Planiranih 12 sati na mjesečnom nivou biće uslovno podijeljeni na 24 časa u trajanju po 30 minuta, na kojim će se realizovati konkretni nastavni sadržaji. Dnevno opterećenje polaznika na bazenu iznosi 60 minuta. Polaznici će u tom vremenu imati optimalne pauze, koje će planirati instruktori. Pauze će, u zavisnosti od konkretnih faktora, biti ispunjene pasivnim i aktivnim odmorom, razgovorom, analizama…

Stručni kadar škole plivanja čine stručni consultant I instruktori plivanja.

Dobri rezultati rada škole plivanja u dosadašnjem periodu, iskustvo i nastoojanje da se taj rad unaprijedi, polazni su faktori da organizujemo školu plivanja.

Škola sportskog plivanja za djecu i učenike, uzrasta od 5 do 18 godina nastala je na osnovama potrebe što upravo tom uzrastu pripada, tj. da se razvija i raste u optimalnim uslovima što mu ovaj ambijent znatno omogućava.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com