Budva: Komunalna će ukloniti transparent sa bedema ako Odbor ne dostavi odobrenje - Volim Podgoricu

Budva: Komunalna će ukloniti transparent sa bedema ako Odbor ne dostavi odobrenje

Budvanska Komunalna policija naložiće uklanjanje transparenta sa bedema Starog grada na kome se slavi da je srpska vojska oslobodila Budvu ukoliko Odbor za proslavu ne dostavi odobrenje da je dozvoljeno njegovo postavljanje.

Na licu mjesta bio je i predsjednik SO Budva Đorđije Vujović koji je formirao Odbor za proslavu kao i gradski menadžer Milo Božović, koji je član Odbora.

Komunalna policija dala je rok Odboru da do četvrtka dostavi papire kojima im je dozvoljeno da postave transparente na starogradske bedeme. Iz Odbora su se pozvali da im je Lovćen film ustupio reklamni prostor na bedemima, te da će dostaviti dokumentaciju.

Lovćen film, koji gazduje bioskopom Cadmus cineplex dao je i bilborde u gradu na kome su postavljene slike srpske vojske i junaka iz I svjetskog rata.

Načelnik Komunalne policije Aleksandar Mijatović potvrdio je “Vijestima” da je sačinjen zapisnik i da je do sjutra ostavljen rok Odboru da dostavi odobrenja, jer se radi o kulturno istorijskom spomeniku.

Vlasnik Lovćen filma je srpski državljanin Vladan Sretenović, ali nezvanično iza ove firme stoji lokalni biznismen.

Imajući u vidu da je Odbor pod kontrolom DF-a, a da su Komunalna inspekcija i policija koalicionom sporazumu pripali Demokratama, na vidjelo je izašlo neslaganje ove dvije ključne partije oko proslave Jubileja.

Postavljanje transparenta pokazalo je da postoji neslaganje unutar koalicije oko načina obilježavanja jubileja.

Pravu lavinu brojnih političkih partija, pojedinaca, izazvali su bilbordi, koje je Odbor za proslavu jubileja stogodišnjice oslobođenja Budve u I svjetskom ratu oblijepljeni slikama srpske vojske koja je prije tačno stotinu godina na Mitrovdan oslobodila Budvu.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com