Joković o onima koji su ga napustili: Otišli su zbog fotelja i sujete, bićemo jači bez njihovih opstrukcija - Volim Podgoricu

Joković o onima koji su ga napustili: Otišli su zbog fotelja i sujete, bićemo jači bez njihovih opstrukcija

Socijalistička narodna partija neće osjetiti odlazak 38 članova Glavnog odbora, tvrdi za CdM predsjednik partije Vladimir Joković. On se ne osvrće na optužbe bivših funkcionera da je uništio stranku i da su ga zbog toga napustili. Poručuje im da su oni ti koju su opstruirali rad partije, da se ciljano oglašavaju pred izbore, a sve to zbog sujete jer nijesu zauzeli mjesta u partiji koja su htjeli i bili naumili. Joković planira dalje jačanje partije. Sa Demokratskim frontom planiraju da nastupe zajedno u 11 opština na lokalnim izborima 27. maja.

Nema Joković dilemu ko su članovi GO koji su napustil stranku.

“To su oni isti koji od 13. avgusta  prošle godine nijesu dolazili u partiju. Ne znam zašto su odabrali baš ovaj trenutak da podnesu kolektivno ostavke. SNP je od Kongresa partije i mog dolaska na čelo radio sve bez njih i njihov doprinos jačanju ili stabilizaciji partije je bio ravan nuli. Uglavnom su radili na opstrukciji partije. Meni je tu žao pojedinih veoma časnih ljudi do kojih nijesu dopirale prave informacije šta i kako se radi. Mislim da ovo SNP-u neće nanijeti nikakvu štetu”, rekao je Joković za CdM.

Prema njegovim riječima nekada su zbog nekih koji sada odlaze, drugi odlazili, pa očigledno da je njih sada zadesila ta sudbina.

“Zadesila ih je samo zato što nijesu došli na projektovana mjesta koja su željeli za sebe u partiji. To je jedini razlog zbog kojeg sada odlaze jer se ne mogu pomiriti sa tim da nijesu tu gdje su sebe vidjeli, a imali su sve u rukama samo nijesu jedno, a to je volja predstavnika na Kongresu da to ostvare”, tvrdi Joković za CdM.

Ni sa jednim od tih ljudi, dodaje on, nije imao lični spor.

“Oni optužuju predsjednika partije a i sami ne znaju za šta me optužuju. Neka kažu šta su doprinijeli partiji osim opstrukcije. Nazvali su me Mesićem koji želi da uništi SNP. To su uradili i uoči ponovljenih izbora u Beranama. Moja poruka njima je da ću ja uništiti SNP kao što sam ga uništio u Beranama ili kako smo ga uništavali u mojim Plužinama”, jasan je on.

Kada je riječ o nastupu na lokalnim izborima 27.maja, Joković je najavio da postoji plan. Otvorili su razgovore sa Demokratskim frontom.

“Sada će naši odbori u 11 opština gdje se održavaju izbori da razgovaraju. Mislim da je u ovom trenutku želja naših članova, a kako čujem i članova DF-a, da na lokalnom nivou napravimo koalicije. Mislim da ćemo se dogovoriti. Žao mi je što su već pojedine partije predale liste i otišle bez konsultacija sa ostalim opozicionim partijama. Po meni, najbolji model opozicionog nastupa, posebno za Podgoricu, bio je zajednički nastup, da opozicija ima jedinstvenu listu. Sa Frontom razgovaramo u svim opštinama da nastupimo zajedno, osim u Plužinama”, zaključio je Joković za CdM.

Izvor: CdM

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com