Home / NOVOSTI / Društvo / Kotor: Počelo rušenje hotela Fjord

Kotor: Počelo rušenje hotela Fjord

U Kotoru je počelo rušenje hotela “Fjord”, koje će potrajati najkasnije do 15. juna.

„Nakon toga planiramo ispitivanja kako bismo utvrdili geomehanička i geotehnička svojstva lokacija na kojima se nalaze objekat nekadašnjeg Fjorda i zgrada Jugooceanije. Priprema tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog tendera za izgradnju konceptualnog rješenja za izgradnju hotelsko-turističkog kompleksa najviše kategorije uslijediće nakon što se za to steknu uslovi” – kazao je za Radio Kotor izvršni direktor i jedan od osnivača firme „Boka Bay Investment LLC” Orhan Pelinković.

Plan je, kako navodi, saradnja sa nekim od poznatih svjetskih brendova iz oblasti hotelijerstva.

„ Trenutno pregovaramo sa predstavnicima nekoliko brendova koji bi mogli biti dio kotorske hotelske ponude, ali sada nisam u prilici da vam kažem detalje. Kada potpišemo ugovor bićete svakako obaviješteni” – rekao je Pelinković. On ističe da će se sve njihove planirane aktivnosti u Kotoru obavljati u skladu sa usvojenom planskom dokumentacijom. Kako je kazao, većinski vlasnik kompanije „Boka Bay Investment LLC” (90 odsto) je Švajcarski fond koji čini nekoliko različitih investitora.

Podsjetimo, hotel „Fjord” je izgrađen 1986. godine, a zatvoren nakon samo devetnaest godina rada.

Dozvolu za rušenje objekata daje nadležna urbanističko-građevinska inspekcija. Investitor odnosno izođač radova je, dužan da šut odloži na deponiju za građevinski otpad.

U slučaju da ista ne postoji na području opštine u kojoj se radovi izvode, u obavezi je da šut odloži na deponiju u nekoj od drugih opština, pojasnili su iz Opštine Kotor.

(Radio Kotor)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *