PREDSTAVNICA AZERBEJDŽANA NA EUROSONGU U PODGORICI: Daću sve od sebe za najbolji rezultat - Volim Podgoricu

PREDSTAVNICA AZERBEJDŽANA NA EUROSONGU U PODGORICI: Daću sve od sebe za najbolji rezultat

-Želim da predstavim dostojno svoju zemlju i da dam sve od sebe kako bih postigla najbolji rezultat – istakla je Ajsel Mamadova, predstavnica Azerbejdžana na ,,Pjesmi Evrovizije” u Lisabonu koja je danas razgovarala sa crnogorskim novinarima u Kulturno-ekonomskom centru Azerbejdžan-Crna Gora u Podgorici.

Ona je jedanaesta predstavnica Azerbejdžana na Eurosongu, a u prvoj polufinalnoj večeri, 8. maja, otpjevaće pjesmu ,,X my heart“. Radili su je proslavljeni evrovizijski autori, grčki kompozitor Dimitri Kontropolus i Šveđanka Sandra Bjurman koja je pisala tekst ove i pobjedničke evrovizijske azerbejdžanske numere iz 2011. godine ,,Running scared“. Aranžman su radili Kontropolus i Tim Bran koji je pisao i numeru za prošlogodišnju predstavnicu Belgije. Scenski nastup osmislio je reditelj Fokas Evangelinos.
Mamadova za Crnu Goru kaže da je divna i topla, kao i da. su ljudi “kao i u našoj zemlji Azerbejdžanu,  veoma gostoljubivi”.

,,Evroviziju“ ne doživljava kao takmičenje, već kao praznik muzike.

-Cilj Evrovizije je da objedini autore iz više zemalja pa je u azerbejdžanskom timu, dodaje ona, donijeta odluka da autori budu iz više zemalja.

Dopada joj se pjesma ,,Inje“ crnogorskog predstavnika Vanje Radovanovića.
– Budući da volim klasičnu muziku, u njegovoj pjesmi takođe ima djelova klasike tako da želim mu svu sreću. Veoma je dirljiva pjesma – rekla je Mamadova.

Ajsel Mamadova je džez pjevačica, pijanistkinja i kompozitorka. Rođena je 1989. godine, završila je srednju muzičku školu i Državni konzervatorijum u Bakuu, a od 2002. godine intenzivno nastupa na džez festivalima u Rusiji, Gruziji, Turskoj, Ukrajini, Izraelu, Švajcarskoj, Holandiji, Italiji i drugim zemljama.

Stalna je članica Džez centra u Bakuu i radi na raznim projektima, kombinujući klasičnu, džez i elektronsku muziku. Prvu pjesmu ,,So magical“ objavila je 2013. godine.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com