UHAPŠEN PODGORIČANIN: Policija u kombiju pronašla 361 kilogram skanka - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Policija u kombiju pronašla 361 kilogram skanka

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su danas, u sadejstvu sa službenicima Jedinice za elektronsko osmatranje i operativnu podršku SGP-a, na brdu Stegvaš, otkrili skank koji je neposredno prije toga prokrijumčaren iz Albanije u Crnu Goru, čime je spriječeno dalje krijumčarenje ove opojne droge i njeno stavljanje u promet. Tom prilikom oduzeto je 361,03 kg skanka kao i kombi vozilo kojim je skank, kako se sumnja, prokrijumčaren i u kojem se ova opojna droga i nalazila prilikom pronalaska. Zahvaljujući brzoj reakciji naše policije i kvalitetnoj saradnji koju granična policija Crne Gore ima sa graničnom policijom Albanije, osumnjičeno lice, koje je uspjelo da se domogne albanske teritorije neposredno nakon otkrivanja prokrijumčarene droge na našoj teritoriji, je lišeno slobode u Albaniji. Lice je potom predato crnogorskoj policiji radi procesuiranja, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

Naime, danas, 25.04.2018. godine, oko 08.00 časova, Jedinica za elektronsko osmatranje i operativnu podršku na Stegvašu, u blizini državne granice prema Republici Albaniji, u zoni nadležnosti RCGP Jug – Odjeljenje granične bezbjednosti Ulcinj, je detektovala kombi vozilo. Na lice mjesta je odmah upućena patrola OGB Ulcinj. Službenici OGB Ulcinj su obavili vizuelni pregled transportnog prostora navedenog motornog vozila i ustanovili da je potpuno popunjeno džakovima i putničkim torbama u kojima se nalazi zelena biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, za koju je mjerenjem koje je uslijedilo utvrđeno da je težine 361,03 kg.

O navedenom je odmah obaviještena granična policija Albanije u cilju preduzimanja mjera i radnji na lišenju slobode lica za koje je postojala sumnja da je povezano sa krijumčarenjem navedene droge kao i sumnja da je uspjelo da pređe granicu sa Albanijom. Granična policija Albanije je, postupajući po obavještenju naše granične policije, na albanskoj teritoriji lišila slobode P.Đ. (45) iz Podgorice, državljanina Crne Gore. On je, kako se sumnja, upravljao navedenim vozilom u kojem je pronađen skank i učestvovao je u krijumčarenju ove droge iz Albanije u Crnu Goru.

Osumnjičeni P.Đ. je preuzet od albanske policije i potom je predat službenicima CB Bar radi procesuiranja. Službenicima CB Bar su takođe predati vozilo i skank radi daljeg postupanja. Osumnjičeni P.Đ. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com