BRAJOVIĆ: RTCG ne smije biti servis partija, niti NVO - Volim Podgoricu

BRAJOVIĆ: RTCG ne smije biti servis partija, niti NVO

Radio Televizija Crne Gore mora da bude servis po mjeri građana Crne Gore, a ne partija ili nevladinih organizacija, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović u intervjuu na Radiju Crne Gore.

On je naveo i da bi mnogo bolje bilo da se više pažne posveti profesionalcima u RTCG, a ne pričama i raspravama sa sjednica Savjeta.

Brajović je ponovio stav da je Administrativni odbor u slučaju smjena u Savjetu RTCG, donio odluke u skladu sa zakonom. Smatra da crnogorskim medijima nedostaje profesionalnosti, te da je cilj svima da se takvo stanje popravi.

On je podsjetio da je budžet RTCG veći od budžeta Skupštine za ovu godinu.

“To ne smije biti servis jedne partije, ali ni servis nekih drugih partija, niti nevladinih organizacija. Mislim da to treba da bude Javni servis po mjeri građana Crne Gore i da izvještava na način kako smatra da je to u najboljem interesu građana Crne Gore, pa onda neka se bilo kakve političke strukture, NVO strukture ili ko god hoće ljuti na njih. Mislim da tome treba svi da težimo, da još nijesmo stigli do tog nivoa”, kazao je Brajović.

Naveo je da je u medijima pročitao o ugovoru RTCG i CGO. “To mi se čini kao uvreda profesionalcima u ovoj kući, ako je to tako”, kazao je Brajović i dodao da očekuje odgovor na to pitanje.

Brajović na lokalnim izborima očekuje dobre rezultate, Vjetar u leđa tome biće, kako kaže i pobjeda Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima.

I u Podgorici očekuje dobar rezultat, i podsjeća da je Đukanović u Glavnom gradu dobio 2.000 glasova više od političkih protivnika.

Aerodromi ostaju u državnom vlasništvu

Nema privatizacije Aerodroma Crne Gore, i to preduzeće ostaje u državnom vlasništvu, kazao je Brajović. “Aerodromi ostaju u državnom vlasništvu i to ništa ne može promijeniti”, kazao je Brajović.

Brajović na Radiju Crne GoreBrajović na Radiju Crne Gore

Priča o koncesiji je, kako kaže nešto o čemu se treba razgovarati. “Treba da vidimo računicu od čega više koristi ima država”, kazao je Brajović i podsjeti da su Aerodromi uspješno preduzeće.

“Treba ozbiljno sagledati sve aspekte”, poručio je Brajović. Govoreći o privatizaciji Budvanske rivijere, on je kazao da i to preduzeće ima dobre rezultate.

“Ja nisam za to da se mijenja nešto što daje dobre rezultate, osim ako argumentovanom raspravom dođemo do nečega drugog”, poručio je Brajović.

Bojkot na štetu opozicije

Parlament i vladajuće partije uradili su sve da se dijalog nastavi u Skupštini, kazao je Brajović i podsjetio da i su zvaničnici iz Brisela više puta pozivali na prekid bojkota.

Brajović je u intervjuu za Radio Crne Gore podsjetio i da su se DF i još tri poslanika vratili u Parlament. “Pun sastav parlamenta obezbjeđuje kvalitetniju raspravu”, kazao je Brajović.

Navodi i da dio opozicije smatra da im se veći značaj daje kada kritikuju parlament sa distance, a kako dodaje, svaki izbori to demantuju.

“Opozicija nije ništa dobila bojkotom rada Skupštine, mnogo je izgubila, to su potpuno pogrešne njihove procjene”, kazao je Brajović i dodao da je važno da opozicija gleda i interese građana, a ne samo svoje.

CG naredna članica EU

EU mora da zadrži osnovnu strategiju proširenja, kazao je Brajović. Zvaničan stav EU je da je otvorena za nove članice, i da kako kaže predsjednik Skupštine, forsira princip regate.

“Želimo da nas neko ili stimuliše i nagradi ili kazni za ono što nismo uradili”, naveo je Brajović. Ako bude sve išlo tempom kakva smo zacrtali, Brajović smatra, da nema dileme da smo prva naredna članica EU.

Govoreći o izvještaju EK, Brajović je naveo da se nada da svi oni koji prave izvještaj čine maksimalne napore da on bude što objektivniji.

“Izvještaj pokazuje da je Crna Gora i dalje lider u pričama o EU, kako odmiče proces pregovaranja ne možete da pravite ogromne skokove”, kazao je Brajović.

Naveo je da su možda neki očekivali oštrije ocjene u izvještaju EK. “Ne mogu da shvatim da neko traži kaluzulu balansa”, naveo je Brajović i podsjetio da se to nije našlo u dokumentu EK.

(rtcg)

4 komentara

  1. Dobro si prošao gospodine Brajoviću. Zamislite da je pred vama bio novinar profesionalac pa da insistira na odgovoru zašto se MUP, dok ste vi bili ministar, nije iselio iz zgrade brata tadašnjeg predsjednika vlade. Zamislite da vas je pitala da li se osjećate krivim za to što je 10,6 miliona eura narodnog novca, zbog vaše namjerne greške, došlo (sasvim legalno, zbog vašeg nečinjenja) u posjed gospodina Aca Đukanovića. Zamislite da vas je pitala za slučaj “Ramada”. Zamislite da vas je takođe pitala zašto je vaš kadrovik Rakočević izdao onolike taxi licence zetu vaše supruge. Zamislite, zamislite… Bilo bi tu još toga da se zamišljate i premišljate no me je strah da od vas ne tražim premnogo.

  2. A cuti Brajovicu udbasu stari. JEdinu u nasoj prsloj drzavi ovakva spodoba, kreatura, moze biti politicar, tj javna licnost. Nidje na planeti ovaj ne bi moga ni portir da bude! JAd i bijeda!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com