Home / ŽIVOT + / Alternativa / Čarobna biljka koju zovu ženska sreća: Riješiće vam sve muke, posebno one ljubavne!

Čarobna biljka koju zovu ženska sreća: Riješiće vam sve muke, posebno one ljubavne!

Mnogi gaje cvijeće a ne znaju da svako od njih ima posebnu simboliku. Jedna čarobna biljka je i Spatifilum (Spathiphyllum) a može vam donijeti mnoge pozitivne promjene u životu.

Postoji vjerovanje da ova biljka donosi sreću njenoj vlasnici. Vjeruje se da je ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom.

Vjeruje se da ako neudatoj djevojci poklonite spatifilum, ona će u najskorijem vremenu srediti svoj ljubavni život, a ako je poklonite udatoj dami u porodicu će pristići dijete.

U stvari, sve sobne biljke simbolišu nešto određeno, neke sreću u braku, druge novac, treće zdravlje ili uspjeh. Ali zašto se baš spatifilum smatra ženskim pokroviteljem?

Od davnina su žene počele da primjećuju da je postojanje ove biljke u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promjene, pogotovo u ljubavnim odnosima. Djevojke su pronalazile svog izabranika, djevojke u vezi su ubrzo bivale zaprošene, a udate žene su imale srećan bračni život.

Sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo ali bezuspješno pokušavale da zatrudne. Kasnije su ova biljka i vjerovanja povezana s njom, postala naširoko poznata.

Žene, koje su već okusile sreću, donosile su svojim, manje srećnim prijateljicama izdanke spatifiluma da bi i one doživjele magičnu moć ove biljke. Danas je “ženska sreća” jedan od najrasprostranjenijih i najomiljenijih poklona za ljepši pol.

Uprkos činjenici da mnogi ne vjeruju u magične moći biljaka, spatifilum itekako može uticati na privatni život svoje vlasnice o čemu govore mnogi postovi na forumima gdje žene dele priče o “ženskoj sreći”.

Sve to govori o tome, da ova biljka i vjerovanja nisu prazne priče, i da u njima postoji bar malo istine.

Ako želite da ova biljka promijeni vaš život, iskreno je volite, brinite o njoj, zalivajte je i liječite ako je to potrebno, neka ona osjeti vašu ljubav, neka vam razotkrije svoja magična svojstva i vi ćete se ujveriti šta je to zapravo “ženska sreća”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com